ek2016stadions.nl
EK2016 - KAARTEN

EK2016 kaarten kopen

EK2016 kaartenEK2016 kaarten zijn verkrijgbaar voor minimaal €25 voor 43 van de 51 wedstrijden. De UEFA heeft aangegeven dat de meeste kaarten voor het EK wel duurder zullen zijn, maar dat de goedkoopste wedstrijdtickets maximaal €100 zullen kosten. De exactie prijs van een EK2016 kaart is afhankelijk van de categorie van de zitplaats.

Er worden geen kaarten verkocht aan de kassa's bij de stadions, alle verkopen geschieden via de officiële website van de UEFA. Bijna alle wedstrijden zijn uitverkocht, maar bij verschillende bookmakers zijn nog wel kaarten te winnen!

Daarnaast heeft de UEFA aangegeven dat er ongeveer 75% van het totaal aantal kaarten beschikbaar zullen zijn voor de fans. Hierdoor hebben fans uit de 24 gekwalificeerde landen een goede kans om in het stadion aanwezig te zijn. Er worden dan namelijk 1,8 miljoen kaarten verkocht aan het gewone publiek. De overige 25% zal beschikbaar gesteld worden aan sponsoren, zakenrelaties en andere hoge heren. Een deel van deze 25% wordt vervolgens weer via loterijen en spelcompetities weer verdeeld onder de fans. Tot slot worden 20.000 kaarten verdeeld onder de Franse kinderen, in het kader van de 20.000 Smiles for the EURO 2016. Hieronder staat de exacte verdeling van de EK2016 kaarten:

EK2016 kaarten verdeling

Er zullen per wedstrijd 2.000 kaarten verkocht worden aan inwoners van de betreffende speelstad en nog eens 2.000 kaarten gaan naar voetballers van de Franse voetbalbond de Fédération Française de Football.

Op het EK2016 komen in één gastland en in tien speelsteden miljoenen voetbalfans samen om de sport te vieren. Het ticketsysteem voldoet aan de behoeften van deze miljoenen supporters. Er zijn verschillende kaarten, zodat elke groep krijgt wat men wil. Voetbalfans die twee of meer kaarten kopen, krijgen een speciaal aanbod. Op deze manier kunnen toeristen een aantal dagen langer in Frankrijk rondkijken en meer ontdekken van de speelsteden. De UEFA heeft getracht om iedereen over de hele wereld gelijke kansen te geven om een kaart te kunnen bemachtigen. Iedereen moet namelijk kunnen delen in de emotie en festiviteiten van en rondom het toernooi.

Gezien de ligging van Frankrijk in Europa zullen veel toeristen en fans kaarten proberen te bemachtigen. In de zomer is het in Frankrijk namelijk erg mooi weer om in een stadion of op het terras voetbal te gaan kijken. Vanuit Nederland is Frankrijk eenvoudig en relatief snel te bereiken. Echter, zullen er in 2016 niet veel Nederlanders vanwege het EK afreizen naar Frankrijk, omdat Nederland zich niet heeft gekwalificeerd voor dit toernooi.

EK 2016 kaarten designDesign en beveiliging van EK2016 kaarten

De UEFA heeft het uiterlijk van de officiële EK 2016 ticket bekend gemaakt op donderdag 31 maart 2016. Deze kaart is geldig voor alle 51 wedstrijden, uiteraard met verschillende wedstrijdgegevens.

Meer dan 15 miljoen voetbalfans hebben geprobeerd om kaarten te bemachtigen voor het EK 2016 in Frankrijk via de officiële portal van de UEFA. Met nog slechts een paar maanden te gaan tot de opening in het Stade de France op 10 juni, ontvangen supporters hun geprinte kaarten.

Het design van het EK 2016 tickets is een mix van elementen van het voetbaltoernooi. Ook is de kaart vrolijk met een feestelijke sfeer. Alle kaarten voor het EK 2016 zijn geproduceerd op Forest Stewardship Council. Dit is gecertificeerd papier om de impact op het milieu te beperken, met behoud van de beveiligingskenmerken. Het FSC-papier wordt ook gebruikt door de UEFA voor de productie van brieven en enveloppen.

Het EK 2016 ticket bevat een aantal beveiligingskenmerken, waardoor de kaart uniek is. De meest opvallende kenmerken zijn de lasergravering, laserperforatie, de barcode en de nieuwe photonic hogeresolutie afbeelding (gekleurde hologram). De laserperforatie is zeer nauwkeurig. Verschillende lasereffecten zijn te zien op de voor- en achterkant. De nieuwe technologie voor het hologram wordt voor het eerst gebruikt op kaarten voor voetbalwedstrijden. In het hologram wordt de mascotte Super Victor afgebeeld.

Het doel van de UEFA is dat eigenaars van officiële kaarten ook toegang krijgen tot de voetbalstadions. Men zal niet terughoudend zijn om verkopers van illegale kaarten aan te pakken.

Voorverkoop EK2016 kaarten

Vanaf 12 mei 2015 kunnen voetbalfans zich registreren op de website van de UEFA. De voorverkoop van de kaarten voor het EK2016 is gestart op 10 juni 2015 en liep tot 10 juli 2015. In deze periode zijn er 1 miljoen kaarten beschikbaar gesteld. Binnen een maand waren er al 11.264.142 aanvragen via de website van de UEFA. De toewijzing van de kaarten is onafhankelijk van het tijdstip van de aanmelding, waardoor iedereen evenveel kans heeft. Wel kunnen fans hun kans vergroten door aan te geven kaarten uit meerdere categorieën te willen kopen. Na 10 juli 2015 heeft een geautomatiseerd systeem de 1 miljoen kaarten random verdeeld.

De aanvragen kwamen uit 209 landen, waaronder voor 41% uit Frankrijk zelf. De finale van het EK2016 is met 1,2 miljoen aanvragen veruit de populairste wedstrijd. Vervolgens waren er 650.000 aanvragen voor de openingswedstrijd en 550.000 voor de kwartfinale van 3 juli 2016. Bijzonder is dat alle drie populaire wedstrijden worden gespeeld in het Stade de France. Voor alle speelsteden geldt dat er minstens 7 tot 15 keer het aantal beschikbare kaarten is aangevraagd.

Doordat er veel meer aanmeldingen zijn dan er kaarten beschikbaar zijn, wordt er geloot. Op 10 juli 2015 zijn de kaarten random toegewezen aan supporters die zich hadden aangemeld. Tot midden augustus 2015 werden de gelukkige fans ingelicht over het feit dat zij kaarten toegewezen hebben gekregen. Eind december 2015 is de verkoop van kaarten gestart voor fans van deelnemende landen. Eind mei 2016 zullen alle EK2016 kaarten worden geleverd.

 • 10 juni 2015 t/m 10 juli 2015: 1 miljoen kaarten worden zijn beschikbaar gesteld. Een geautomatiseerd systeem kent random kaarten toe aan de mensen die een kaart aangevraagd hebben.
 • December 2015 t/m januari 2016: 800.000 kaarten voor fans van deelnemende landen zijn beschikbaar gesteld. Dit zijn kaarten voor supporters van landen die gekwalificeerd zijn voor het EK2016.
 • Februari 2016: supporters van deelnemende landen ontvangen een bevestiging van hun aanvraag.
 • Maart 2016: nu het speelschema bekend is, willen een aantal fans hun kaarten misschien weer verkopen. Dit kan vanaf nu via de officiële website van de UEFA.
 • Voorjaar 2016: alle kaarten worden naar de gelukkige supporters toegezonden.
 • 10 juni 2015 t/m 10 juli 2015: er worden tijdens het toernooi geen kaarten aan de kassa's verkocht.

Combikaarten voor alle wedstrijden van een land

Na de loting in december 2015 start er een verkoopronde, waarbij fans van alle 24 deelnemende landen kaarten kunnen kopen voor wedstrijden van hun eigen land. Naast de individuele kaarten per wedstrijd, kunnen supporters dan ook combikaarten kopen voor alle wedstrijden van hun land. Deze combikaart geldt dan voor alle wedstrijden van het land, ongeacht hoe ver ze in het toernooi komen. Dus als een land de finale van het EK2016 haald, dan geldt de combikaart nog steeds. De verkoop van deze landenkaarten geschiedt in nauwe samenwerking met de eigen officiële instanties van de deelnemende landen.

Procedure EK2016 kaarten kopen

EK2016 kaarten worden verkocht tegen euro's en kunnen alleen betaald worden door middel van een credit-card. Het geld wordt direct en automatisch afgeschreven, waarna de transactie definitief is. Kopers zijn er verantwoordelijk voor dat er genoeg geld beschikbaar is op de kaart. Als de betaling niet mogelijk is, wordt het verkoopproces automatisch geannuleerd, waarna de kaarten voor anderen beschikbaar komen. Er is geen tweede poging om het geld te innen. Na het bestelproces wordt er random geloot, de uitkomst hiervan is rond 15 augustus 2015. Alle bestellers ontvang bericht of zij wel of geen kaart toegedeeld hebben gekregen. Details van de kaarten zijn online in te zien.

De kaarten worden geleverd op het e-mailadres dat is gebruikt bij de bestelling. Deze e-mail wordt een aantal weken voor de start van het EK2016 via een beveiligde omgeving verzonden. Het is dus van belang dat klanten de juiste gegevens invullen, zodat hun kaarten niet zoek raken. Kaarten worden zo kort mogelijk voor de start geleverd, zodat de kans op verlies klein is en de zwarte markt zo min mogelijk actief kan zijn.

Officiële tweedehands EK2016 kaarten doorverkopen

In maart/april 2016 is er door de UEFA een officieel online kaartsysteem geopend, waarbij fans hun kaarten weer kunnen verkopen tegen een eerlijke prijs. Hierdoor kunnen fans, die eerder kaarten gekocht hebben en om welke redenen dan ook deze weer willen verkopen, hun kaarten veilig verkopen. Ook biedt het systeem veiligheid aan kopers van tweedehands EK2016 kaarten. Er is dus geen kans op ongeldige of nagemaakte kaarten. De zogenoemde zwarte handel op de zwarte markt wordt hiermee voorkomen, evenals torenhoge prijzen.

De verkoop van legale tweedehands kaarten voor het EK 2016 is vanaf donderdag 31 maart 2016 18:00 uur gesloten. Voetbalfans die in eerste instantie een kaart hadden gekocht, konden deze vanaf 9 maart 2016 weer verkopen via de officiële website van de UEFA. In totaal zijn er 90.476 kaarten gewisseld van eigenaar. Fans kunnen zich binnenkort registreren voor kaarten voor specifieke wedstrijden.

Het doorverkoopplatform van de UEFA trok veel voetbalfans die alsnog een kaartje voor het EK 2016 in Frankrijk wilden bemachtigen. Ook werd deze kans door houders van kaarten aangegrepen om hun overbodige tickets weer door te verkopen op een legale manier. Hierdoor kregen andere supporters de kans om alsnog geldige kaarten te kopen. In totaal zijn er tweedehands EK kaarten verkocht aan mensen uit maar liefst 114 verschillende landen. Dit onderstreept nog maar eens het globale karakter van een Europees Kampioenschap voetbal.

Categorieën EK2016 kaarten

Categorieën EK2016 kaartenDe goedkoopste EK2016 kaarten kosten slechts €25. Dit betreffen dan natuurlijk wel kaarten uit de goedkoopste categorie. Kaarten voor het EK2016 zijn verdeeld over 4 categorieën, afhankelijk van de zitplaats in het stadion. De 4e categorie is door de UEFA nieuw geïntroduceerd, om er zeker van te zijn dat iedereen zich een kaart kan veroorloven. Kaarten zijn beschikbaar in de volgende categorieën:

- Categorie 1 (roze): centrale positie in het stadion
- Categorie 2 (oranje): plaatsen in de hoeken van het stadion
- Categorie 3 (blauw): plaatsen achter de goals
- Categorie 4 (groen): plaatsen achter de goals, maar dan op het laagste en hoogste niveau.

De exacte locatie van de zitplaatsen is natuurlijk afhankelijk van het betreffende stadion.

Prijzen van de EK2016 kaarten

De kaartprijzen voor het EK2016 zijn door de UEFA vastgesteld en verschillen enorm in prijs. Het goedkoopste kaartje kost slechts €25, terwijl de duurste kaart maar liefst €895 kost. De prijs van kaarten beginnen bij €25 voor 43 van de 51 wedstrijden. Dit zijn wedstrijden in de poule-fase, met uitzondering van de openingswedstrijd en achtste finales. 85% van alle kaarten worden tegen een prijs van €25 verkocht, wat neer komt op 250.000 kaarten. De kaarten liggen in lijn met de marktprijs voor grote internationale evenementen. Supporters hebben dan wel gegarandeerd de beste zitplaatsen voor de mooiste wedstrijden. De kaartprijzen per categorie zijn als volgt:
Prijzen EK2016 kaarten
In de kaartprijzen zit al 5,5% belasting inbegrepen.

Verschillende soorten EK2016 kaarten

Enkele kaarten

Het kaartsysteem is ontworpen om het eenvoudig te houden, zodat het voetbaltoernooi voor iedereen toegankelijk is. Hierdoor kunnen fans een enkel kaartje voor elk van de 51 wedstrijden kopen. Zij hoeven niet verplicht combikaarten te kopen voor specifieke wedstrijden, zoals de openingswedstrijd of de finale van het EK2016. Supporters kunnen tot maximaal 4 kaarten per wedstrijd kopen in 1 van de 4 prijscategorieën.

Combikaarten

Daarnaast zijn er wel combikaarten voor 2 wedstrijden beschikbaar. Het gaat hierbij om 2 voetbalwedstrijden in hetzelfde stadion uit de poulefase en de achtste finales. Deze combikaarten zijn beschikbaar voor alle 10 stadions voor 2 wedstrijden binnen een aantal dagen. Hierdoor krijgen supporters de kans om 2 wedstrijden te bekijken vanaf de beste plekken in het stadion (bijvoorbeeld plekken in categorie 1). Deze kaarten geven de perfecte kans om 2 wedstrijden te zien en de sfeer van 1 speelstad te proeven. De 2 wedstrijden van elk stadion zijn al voorgeselecteerd. Deze wedstrijden zijn voornamelijk rond het weekend, zodat toeristen een goede keuze kunnen maken om een specifieke regio of plaats van de speelstad te bezoeken.

De volgende wedstrijden zijn voorgeselecteerd:

# Datum Tijd Speelstad Thuis Uit
3 za 11 juni 2016 18:00 Bordeaux B2 B3
11 di 14 juni 2016 18:00 Bordeaux F3 F4
32 di 21 juni 2016 21:00 Lens D2 D3
39 za 25 juni 2016 21:00 Lens 1D 3B/E/F
36 wo 22 juni 2016 21:00 Lille E2 E3
41 zo 26 juni 2016 18:00 Lille 1C 3A/B/F
17 do 16 juni 2016 18:00 Lyon C2 C4
25 zo 19 juni 2016 21:00 Lyon A2 A3
23 za 18 juni 2016 18:00 Marseille F2 F4
30 di 21 juni 2016 18:00 Marseille C2 C3
35 wo 22 juni 2016 21:00 Nice E4 E1
44 ma 27 juni 2016 21:00 Nice 2B 2F
5 zo 12 juni 2016 15:00 Parijs D3 D4
14 wo 15 juni 2016 18:00 Parijs A2 A4
34 wo 22 juni 2016 18:00 Saint-Denis F2 F3
43 ma 27 juni 2016 18:00 Saint-Denis 1E 2D
20 vr 17 juni 2016 18:00 Saint-Étienne D2 D4
27 ma 20 juni 2016 21:00 Saint-Étienne B4 B2
19 vr 17 juni 2016 15:00 Toulouse E2 E4
28 ma 20 juni 2016 21:00 Toulouse B1 B3

EK2016 afstanden tussen de speelsteden

De afstanden tussen de speelsteden van het EK2016 zijn van belang voor supporters die de wedstrijden willen bezoeken. Op basis van het schema met de afstanden kunnen de fans hun reis door Frankrijk plannen.

EK2016 kaarten voor bedrijven en ondernemers

De UEFA geeft bedrijven en ondernemers de kans om het EK2016 te beleven vanuit een zeer comfortabele en exclusieve omgeving. Vanuit de beste plaatsen kunnen de zakenmensen genieten van de Franse luxe. De plaatsen zitten vanzelfspreken in het hart van het stadion. De kaarten voor bedrijven en ondernemers combineren sport, zakelijkheid en plezier. De kaarten bevatten de volgende luxe:

 • Wedstrijdkaarten uit categorie 1
 • Exclusieve toegang tot skyboxen en gastvriendelijke ruimten
 • Een ontvangstruimte met bediening
 • Champagne
 • Grote en uitgebreide keuze uit luxe eten en drinken
 • Buffet op de zitplaats
 • Officeel toernooiprogramma en wedstrijdoverzicht
 • Gratis parkeren

EK2016 gastvrijheid voor bedrijven en supporters

Het programma voor de gastvrijheid tijdens het EK2016 bestaat uit verschillende elementen. Hierdoor heeft iedereen de vrijheid en flexibiliteit om een eigen programma samen te stellen, afhankelijk van hun wensen en beschikbare tijd. Ondernemingen die wensen deel te nemen in de voordelen van het EK2016 gastvrijheidsprogramma zullen zeer zeker een aanbod vinden die precies past binnen hun wensen. Het programma is gesplitst in twee verschillende producten: de Gold Experience en de Platinum Experience. De Gold Experience bevat een Pass a la Carte, Ultimate Pass en een Stadion Pass. Het EK2016 is de ultime kans om als ondernemers in contact te komen met andere ondernemers. Ondernemers kunnen een uitgebreid netwerk opbouwen en/of hun bestaande relaties onderhouden. Er zijn 100.000 pakketten vanaf € 900, verkrijgbaar vanaf 2014.

Het EK2016 is namelijk de grootste business club van Europa. De UEFA zal haar gasten ontvangen, zoals ze zelf ook graag ontvangen willen worden. De gastvrijheid zal in elk stadion en in elke speelstad gelden. Iedereen die te maken heeft met het EK2016 zal met voorkeur behandeld worden door de UEFA.

Aan het gastvrijheidsprogramma van het EK in 2012 namen meer dan 1.200 ondernemingen uit 60 landen deel.

EK2016 kaarten voor gehandicapte en minder valide mensen

In nauwe samenwerking met het Centre for Access to Football in Europe (CAFE), biedt de UEFA ook kaarten aan voor minder valide supporters voor elke wedstrijd. Er zijn kaarten beschikbaar voor mensen in rolstoelen, evenals kaarten voor zitplaatsen die eenvoudig en snel bereikbaar zijn. Minder valide fans kunnen een plaats reserveren voor hun zelf en hun begeleider. Alle kaarten voor minder valide mensen zijn categorie 4 kaarten. Dit zijn de goedkoopste kaarten, ongeacht de plek in het stadion. Uiteraard moet er bewijs van invaliditeit geleverd worden.

Alle wedstrijden worden voorzien van livecommentaar. Dit commentaar wordt uitgezonden op een FM-frequentie en is dus voor iedereen te beluisteren. Hierdoor kunnen ook blinden en slecht zienden het EK2016 goed volgen. De UEFA gaat zelfs zo ver dat ook blinden en slecht zienden een kaart kunnen kopen met een eigen FM-radio.

EK2016 finale kaarten

Op 10 juli 2016 wordt de finale van het EK2016 gespeeld. Deze finale zal plaatsvinden in het Stade de France in speelstad Saint-Denis. De prijs van het duurste kaartje is maar liefst €895. Op de zwarte markt zullen de prijzen echter nog hoger zijn.

Regels voor de EK2016 kaartverkoop

Om te verzekeren dat EK2016 kaarten eerlijk verdeeld worden en om zoveel mogelijk fans een kans te geven om wedstrijden te kunnen gezoeken, gelden een aantal regels.

 • Elke persoon die een wedstrijd wil bezoeken moet in bezit zijn van geldige kaarten, ongeacht zijn/haar leeftijd.
 • Om kaarten te kunnen kopen, moet men ten minste 18 jaren oud zijn.
 • Klanten kunnen maximaal 4 kaarten per wedstrijd bestellen.
 • Klanten kunnen alleen kaarten bestellen uit één categorie per wedstrijd. Om de kans op kaarten te vergroten, klanten kunnen akkoord gaan om kaarten uit andere categorieën te accepteren. Zij krijgen dan kaarten uit één hogere of lagere categorie toegewezen.
 • Klanten kunnen geen kaarten kopen voor verschillende wedstrijden die op dezelfde dag plaatsvinden.
 • Elke persoon kan slechts één account openen om kaarten te kopen.
 • Kaarten zijn te koop voor individuele personen. Bedrijven die meerdere kaarten willen kopen, moeten de kaarten bestellen die speciaal voor bedrijven en ondernemers zijn.
 • Kaarten zijn te winnen via loterijen en spelcompetities. Alleen officiële partners van de UEFA zijn bevoegd om kaarten weg te geven.
 • Het EK2016 is een evenement waar niet gerookt mag worden.
 • Elke kaart behoort toe aan één zitplaats, ongeacht wie het eerste komt.

De organisatie behoudt zich het recht voor om alle mogelijke stappen te ondernemen tegen alle vormen van zwarte markt. De UEFA adviseert dan ook streng om alleen kaarten via officiële kanalen te kopen. Kaarten die gekocht zijn buiten de officiële kanalen kunnen ongeldig zijn of niet bestaan. Mensen met dergelijke kaarten wordt de toegang tot de stadions ontzegd.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 25-06-2022 | Door:

Reageer op dit artikel

ReactiesGerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
07-07-2016 - Wed op Duitsland tegen Frankrijk met code EK2016MYBET voor gratis 100 euro »
06-07-2016 - Wie zijn geschorst en wie staan op scherp tijdens de halve finale van het EK »
30-06-2016 - Wie zijn geschorst en wie staan op scherp tijdens de kwartfinale van het EK »
25-06-2016 - Wie zijn geschorst en wie staan op scherp tijdens de achtste finale van het EK »
20-06-2016 - Het uiterlijk van de EK 2016 tickets is feestelijk en bevat vele beveiligingskenmerken zoals een hologram »
19-06-2016 - Wie zijn geschorst en wie staan op scherp voor de laatste groepswedstrijd »
16-06-2016 - Belgie is gedeeld 2e in het Fair Play klassement van het EK 2016 »
05-06-2016 - De Fan Guide app voor het EK 2016 bevat veel informatie over speelsteden, vervoer, tickets en voetbalnieuws »
01-06-2016 - Illegale verkoop EK 2016 tickets aan banden gelegd door tool van de UEFA »
23-05-2016 - Win kaarten voor het EK 2016 in Frankrijk, zoals Belgie vs Italie. Actie tot 28 juni 2016 bij Amsterdams Casino »