ek2016stadions.nl
EK2016 - VERANTWOORDELIJKHEID SOCIAAL

Sociale verantwoordelijkheid van het EK2016

De sociale verantwoordelijkheid van het EK2016 is verdeeld over vier raakvlakken: gezondheid, toegankelijkheid, anti-discriminatie en klantvriendelijkheid. Deze sociale verantwoordelijkheden worden nagestreeft door organisaties die actief bezig zijn met deze vier raakvlakken.

Gezondheid

In samenwerking met de World Heart Federation en de European Healthy Stadia Network, probeert de UEFA het EK2016 rookvrij te houden. Hierdoor kunnen alle supporters, medewerkers en leveranciers het voetbalevenement in gezondheid beleven. Alle stadions zijn dus rookvrij. De UEFA hoopt dat dit beleid overgenomen wordt door organisatoren van evenementen die voorafgaan aan het EK2016 en in de officiële fan zones tijdens het EK2016.

Toegankelijkheid

Alle mensen moeten toegang kunnen hebben tot het EK2016. In samenwerking met het Centre for Access to Football in Europe (CAFE), probeert de UEFA alle stadions toegankelijk te maken voor iedereen. Hierdoor kan iedereen met beperkingen of met bepaalde eisen op gebied van toegankelijkheid het EK2016 goed beleven. Er zijn bijvoorbeeld zitplaatsen voor lichamelijk beperkte supporters. Voor doven en slechthorenden zijn er in de stadions plaatsen inclusief radio en hoofdtelefoon.

Anti-discriminatie

Diversiteit moet gerespecteerd worden. In samenwerking met Football Against Racism in Europe (FARE), probeert de UEFA tijdens het EK2016 een zero-tolerance beleid te voeren omtrent alle vormen van racisme en discriminatie. Alle voetbalwedstrijden, inclusief een aantal kwalificatiewedstrijden, worden gemonitord door de FARE. Incidenten worden gerapporteerd aan de UEFA, waarna eventueel sancties volgen. De UEFA heeft campagnes gelanceerd, zoals 'No to Racism'.

Klantvriendelijkheid

In samenwerking met Football Supporters Europe (FSE), probeert de UEFA alle voetbalfans te verwelkomen in Frankrijk. Daarbij ontvangen supporters tijdens het EK2016 advies en ondersteuning op de best mogelijke wijze.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door:

Reageer op dit artikel

ReactiesGerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
24-03-2015 - Van Praag Onze generatie moet rotzooi opruimen »