ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Het EK 2024 de details van de loting
RSS

Engeland en Wales zullen het nog lastig krijgen tijdens de loting van het EK 2024. Nadat ze uit de UEFA Nations League zijn gedegradeerd zijn ze namelijk in Pot 2 terecht gekomen met Schotland en diverse andere sterke landen. Zowel Engeland als Wales moeten nu dus kwalificatiewedstrijden spelen om mee te kunnen doen aan het EK 2024 in Duitsland. Gelukkig hebben beide landen nog voldoende tijd voordat de kwalificatiereeks van start gaat.

Je kunt echter wel al weddenschappen plaatsen voor het EK 2024. Door dat nu al te doen krijg je de beste winkansen en maak je kans op geweldige acties en bonussen. Dit is allemaal mogelijk wanneer je online gokken in Nederland. Door gebruik te maken van dit online platform kun je op meerdere markten wedden, waaronder de Eredivisie, Ligue 1, de Premier League.

Welke landen doen mee aan de loting voor het EK2024?

Het algemeen klassement van de 2022/23 UEFA Nations League, dat werd vrijgegeven na afloop van de groepsfase, wordt gebruikt om te beslissen welke 53 landen deelnemen aan de loting. Op basis van dit klassement zijn de landen geplaats in een van zeven potten: de "UNL" pot, die bestaat uit de vier landen die de finale van de Nations League hebben gehaald; Pot 1 tot en met pot 6. Pot 1 bestaat uit een totaal van zes landen, Pot 2 tot en met 5 bestaan uit in totaal tien landen, en Pot 6 bevat de drie overgebleven landen.

In juni 2023 zullen de vier landen die in de Nations League Pot zitten strijden tijdens de kampioenswedstrijden van het toernooi. Doordat deze landen slechts acht wedstrijddagen beschikbaar hebben voor de groepsfase van de EK kwalificatiewedstrijden, moeten ze worden verdeeld over de groepen van vijf andere landen.

De landen in de Potten:

  • UEFA Nations League Pot: Italië (huidig kampioen), Spanje, Kroatië en Nederland.
  • Pot 1: Polen, Zwitserland, Hongarije, België, Portugal en Denemarken.
  • Pot 2: Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Tsjechië, Wales, Israël, Servië, Schotland, Finland en Bosnië & Herzegovina.
  • Pot 3: Oekraïne, IJsland, Noorwegen, Slovenië, Ierland, Albanië, Montenegro, Roemenië, Zweden en Armenië.
  • Pot 4: Griekenland, Georgië, Turkije, Kazachstan, Luxemburg, Azerbeidzjan, Kosovo, Bulgarije, Faeröer Eilanden en Noord-Macedonië.
  • Pot 5: Slowakije, Noord-Ierland, Cyprus, Belarus, Litouwen, Gibraltar, Estland, Letland, Moldavië en Malta.
  • Pot 6: San Marino, Andorra en Liechtenstein.

Uitleg kwalificatiewedstrijden EK2024

In totaal zijn er tien groepen, elk bestaande uit vijf of zes landen. Er zijn zeven groepen met vijf landen (groepen A-G) en drie groepen met zes landen (groepen H-J). In de voorrondes worden zowel uit- en thuiswedstrijden gespeeld tussen alle afzonderlijke landen.

In overeenstemming met het wedstrijdschema voor de Europese kwalificatierondes zullen de groepswedstrijden worden gespeeld in de maanden maart en november 2023.

De beste landen van de tien groepen, winnaars én de nummers twee, zullen automatisch doorgaan naar het EK. De drie overgebleven plekken zullen worden ingenomen door de landen die zich kwalificeren via de play-off wedstrijden die plaats zullen vinden in maart 2024.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 25-10-2022 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Zorgverzekering vergelijken 2017

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.