ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Van Praag Onze generatie moet rotzooi opruimen
RSS

Michael van Praag heeft tijdens een congres van de UEFA meer applaus gekregen dan zijn concurrenten in de verkiezingsstrijd om het voorzitterschap van de FIFA. De preses van de KNVB liet in Wenen een samenvatting horen van zijn verkiezingsprogramma 'Voetbal voor iedereen'.

Van Praag maakte nogmaals duidelijk waarom Sepp Blatter, die op uitnodiging van UEFA-voorzitter Michel Platini aanwezig was, niet in aanmerking moet komen voor een vijfde termijn. De Nederlandse kandidaat stelde dat verandering van leiderschap noodzakelijk is voor vernieuwing van de FIFA. "Het is de verantwoordelijkheid van onze generatie om de rotzooi op te ruimen", aldus Van Praag. Hij herhaalde dat hij niet de ambitie heeft langer dan vier jaar aan te blijven.

De mondiale voetbalbond moet volgens Van Praag transparanter, democratischer, geloofwaardiger en nederiger worden. De leden krijgen daarbij meer zeggenschap. Met zijn betoog kreeg Van Praag de handen van zijn publiek nadrukkelijker op elkaar dan Prins Ali bin Al-Hussein en Luis Figo, de andere uitdagers van Blatter in de strijd om de hoogste positie bij de FIFA.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 24-03-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.