ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Tijdens 14 Europees Kampioenschappen voetbal zijn er 8 hattricks gescoord, waarvan 2 door Platini tijdens het EK 1984
RSS

In alle 14 edities van het Europees Kampioenschap voetbal zijn er slechts 8 hattricks geweest. Ook heeft één speler maar liefst 2 hattricks tijdens één toernooi gescoord!

Dieter Müller: Joegoslavië - West-Duitsland (halve finale EK 1976)

Er zijn weinig voetballers die zo'n explosive internationale debuut hebben gemaakt als Müller. West-Duitsland stond in de halve finale van het EK 1976 met 2-1 achter, waardoor het uitgeschakeld zou zijn. Müller kwam binnen de lijnen met nog maar 11 minuten te spelen. Drie minuten later scoorde hij de gelijkmaker, waardoor verlenging volgde. Hierin scoorde hij nogmaals twee keer en schoot hij West-Duitsland naar de finale met een 2-4 overwinning.

Klaus Allofs: West-Duitsland - Nederland (groepsronde EK 1980)

Allofs scoorde de hattrick in 1980 tegen Nederland en kreeg daarmee veel lof. Echter, twee van de drie assists kwamen van Bernd Schuster, die het voorbereidende werk deed. Het was de verdienste van het hele team dat Allofs een hattrick kon scoren. West-Duitsland won met 3-2 van Nederland.

Michel Platini: Frankrijk - België (groepsronde EK 1984)

Gastland Frankrijk begon het toernooi met een 1-0 zege op Denemarken, maar het spel in Nantes was veelbelovend. De volgende groepswedstrijd tegen België was Platini op dreef. Hij maakte een hattrick door te scoren uit de rebound, een penalty en een kopbal. Naast scorend vermogen was Platini erg belangrijk voor het Franse elftal. Frankrijk won met maar liefst 5-0 van België.

Michel Platini: Frankrijk - Joegoslavië (groepsronde EK 1984)

Slechts drie dagen na zijn hattrick tegen België, flikte Platini het kunstje nogmaals tegen Joegoslavië. Hiermee is aanvoerder Platini tot nu toe de enige voetballer die twee hattricks tijdens één toernooi weet te scoren. Platini had de vrije rol voorin, wat precies bij zijn karakter paste. Frankrijk won de wedstrijd met 3-2.

Marco van Basten: Engeland - Nederland (groepsronde EK 1988)

De eerste wedstrijd tegen de Sovjet Unie was Van Basten nog wisselspeler. Nederland verloor deze wedstrijd met 1-0. De tweede wedstrijd tegen Engeland kreeg Van Basten een basisplek van bondscoach Rinus Michels. De aanvaller van AC Milan beloonde zijn coach direct met een hattrick, waardoor Engeland verslaan werd en Nederland een grote kans had om de groepsronden door te komen. Nederland won de wedstrijd met 1-3 en werd uiteindelijk Europees Kampioen!

Sérgio Conceicao: Portugal - Duitsland (groepsronde EK 2000)

Lothar Matthäus speelde zijn 150e wedstrijd voor Duitsland als aanvoerder, maar er is zonder twijfel een andere voetballer die de show stal die avond. In deze groepswedstrijd werd Duitsland volledig weggespeeld door Portugal, waarbij Conceicao maar liefst drie keer scoorde. Portugal won met 3-0 van Duitsland.

Patrick Kluivert: Nederland - Joegoslavië (kwartfinale EK 2000)

Minder dan een week na de hattrick van Conceicao voor Portugal, lukte het Kluivert dit te doen voor Nederland. Kluivert was een echte spits met een neusje voor de goal. Zijn drie doelpunten tegen Joegoslavië waren dan ook echte spitsengoals. Na een uur spelen en een hattrick werd hij gewisseld. Nederland won met maar liefst 6-1 van Joegoslavië!

David Villa: Spanje - Rusland (groepsronde EK 2008)

Villa toonde zijn precisie en ongeëvenaarde oog voor de goal gedurende deze uitzinnige wedstrijd. Villa scoorde zijn eerste intikkertje op aangeven van Fernando Torres. De andere twee doelpunten scoorde hij door zichzelf vrij te spelen. Villa was het voorbeeld van de artistieke manier van voetballen door het Spaanse elftal tijdens dit EK. Spanje won met 4-1 van Rusland.

Bekijk alle statistieken van het EK voetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 12-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.