ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Engeland verloor van underdog IJsland maar niet voor het eerst op een EK
RSS

Engeland verloor gisteravond zeer verrassend van IJsland, waardoor de Engelsen al in de achtste finales uitgeschakeld zijn. IJsland neemt het in de kwartfinale op tegen gastland Frankrijk en is wederom de underdog. Veel balbezit betekent echter lang niet altijd dat de wedstrijd ook gewonnen wordt, op dit vooralsnog redelijk saaie EK 2016.

Het verlies tegen IJsland is niet de eerste keer dat Engeland zeer verrassend ten onder ging tegen een kleiner voetballand. Jaren geleden verloren de Engelsen bijvoorbeeld van Ierland en Zweden. Ook Duitsland en Italië hebben in het verleden wel eens tegen de verwachting in verloren. In 2004 werd Griekenland zelfs Europees Kampioen!

De underdogs zijn niet alleen aanwezig op een Europees Kampioenschap om de aantallen aan te vullen. Een aantal underdogs hebben in de historie van het EK voetbal een grote schok teweeggebracht. Het komt heel soms voor dat David de reus Goliath verslaat: een klein voetballand wint van een groot land met bekende voetbalsterren. Lees hier welke underdogs nog meer grote voetballanden hebben overwonnen op een EK voetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 28-06-2016 | Door:
Bet-at-Home

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.