ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Veel balbezit betekent niet altijd een overwinning op dit saaie EK 2016
RSS

Duitsland speelde gisteravond met 0-0 gelijk tegen Polen. Deze uitslag is des te meer bijzonder te noemen, aangezien Duitsland de regerend wereldkampioen is en Polen slechts een underdog. Ook is dit het eerste doelpuntloze gelijkspel van het EK 2016. Het was echter niet zo dat het balbezit ook evenredig verdeeld was. Duitsland had volgens de Poolse bondscoach Adam Nawalka veel meer balbezit omdat Polen dat juist wilde.

Het gelijke spel tussen Duitsland en Polen heeft een discussie opgelaaid over het hedendaagse voetbal. Het spelen op veel balbezit is typisch iets Spaans. Sinds het WK 2010 is Duitsland hier ook steeds beter in geworden. Ze spelen op een zo hoog mogelijk tempo en laten de bal snel rollen. De gedachte hierachter is dat de tegenstander niet kan scoren zonder bal.

Polen begreep het spel van Duitsland goed en lieten de Duitsers hun gang gaan. Wanneer Duitsland te dichtbij kwamen, grepen ze in en stuurden de Polen hun spitsen de diepte in. Daar hoopten de Polen de ruimte te vinden om voor een verrassing te kunnen zorgen.

Bij de bookmakers kun je veel geld winnen wanneer je voorspelt dat een underdog zal winnen van de favoriet.

De statistieken liegen er niet om:

  • Balbezit: Duitsland 63% - Polen 37%
  • Gevaarlijke aanvallen: Duitsland 73 - Polen 21
  • Schoten op doel: Duitsland 15 - Polen 7

Toch was de grootste kans voor de Poolse aanvaller van Ajax, Arkadiusz Milik.

Op dezelfde behoudende manier speelde Atlético Madrid zich een weg naar de finale van de Champions League. Supporters moeten geduldig wachten op de spaarzame gevaarlijke momenten, maar daarbij worden er weinig tegentreffers geïncasseerd.

De Spaanse stijl van voetballen is niet voor iedereen weggelegd. De tekortkomingen van een team komen altijd aan het licht wanneer ze zelf proberen te voetballen tegen een veel sterker team. Bayer Leverkusen probeerde in de Champions League 2011/2012 Barcelona te bespelen, maar verloren daardoor hopeloos met 7-1.

De wedstrijd Duitsland - Polen was niet de enige 'saaie' wedstrijd van het EK 2016. Tot nu toe zijn 15 van de 18 wedstrijden gedomineerd door één land wat betreft balbezit. Desondanks wonnen slechts 4 van deze dominante landen en werden er 4 wedstrijden gelijk gespeeld. België, Rusland en Oekraïne verloren zelfs hun wedstrijd, terwijl ze verreweg het meeste balbezit hadden. De landen die het meeste balbezit hebben, pakken gemiddeld slechts 1.87 punten per wedstrijd.

Veel op papier mindere landen proberen zo lang mogelijk de nul te houden, waardoor ze punten kunnen sprokkelen en zo een ronde verder komen. Het kost echter heel veel uithoudingsvermogen en concentratie om de gehele 90 minuten vol te houden. Er zijn dit EK voetbal 4 late winnaars geweest en allen behoren bij de landen met veel balbezit.

Als de groepsronden voorbij zijn, zullen de meeste underdogs uitgeschakeld zijn. Verwacht wordt dat de wedstrijden dan meer open en spectaculair zullen worden.

Zet eens in op een underdog, waardoor je winst vele malen hoger zal zijn.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 17-06-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.