ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

De fanzone Place Bellecour in speelstad Lyon is gratis toegankelijk en goed beveiligd tijdens het EK 2016
RSS

Speelstad Lyon zal 6 wedstrijden van het EK 2016 organiseren, van 13 juni t/m 6 juli. De fanzone Place Bellecour in Lyon zal het gehele toernooi open zijn voor voetbalfans uit Europa.

Elke wedstrijd van het EK 2016 zal op 2 grote schermen worden getoond in de fan zone. Deze zone is open van 12:00u tot 23:34u gedurende de groepsronden. Tussen de wedstrijddagen gedurende de knock-out ronden worden er concerten georganiseerd. De zone kan 20.000 fans huisvesten en is gratis toegankelijk. Hierdoor wordt het hart van het centrum een groot voetbalfeest.

Georges Képénékian van het bestuur van Lyon zei dat sinds het Hongaarse nationale team voor het eerst in 30 jaar deel neemt aan het Europees Kampioenschap voetbal, er nu 20.000 Hongaren verwacht worden in Frankrijk. Daarnaast zullen er ook Canadezen, Amerikanen en Australiërs verwelkomt worden tijdens het EK 2016.

Met zulke grote aantallen voetbalsupporters wordt er extra aandacht besteed aan veiligheid in alle 10 officiële fan zones van het EK 2016. De fanzones zullen omringt zijn met hekken en de toegang is beveiligd met poorten. Lyon heeft bijvoorbeeld al 100 tot 200 beveiligers ingeschakeld, naast de politie.

Met de veiligheid in gedachten zal de parkeergarage onder Place Bellecour gesloten zijn gedurende het toernooi. Ook de wegen naar de zone zullen beperkt open zijn gedurende de evenementen.

De eerstvolgende grote gebeurtenis in Lyon zal het bezoek van de Trophy Tour trein zijn. De trein zal van 3 tot 5 juni staan op het Gare de Perrache. Voetbalfans krijgen hier de kans om dichtbij de bekende Henri Delaunay Cup te komen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 13-04-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.


cannot connect sql