ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Tijdens de Europees Kampioenschappen voetbal zijn er een aantal keer broers op het voetbalveld verschenen
RSS

Tijdens de Europees Kampioenschappen voetbal zijn er een aantal keer broers op het voetbalveld verschenen. De eerste broers in de geschiedenis van het EK waren van Nederlandse afkomst. Nederlandse broers in de lijst zijn de broers Van de Kerkhof, Koeman en De Boer. Belgische broers in de lijst zijn de broers Millecamps, Mpenza en mogelijk Hazard en Lukaku.

Ook tijdens het EK 2016 in Frankrijk zullen er weer broers aanwezig zijn. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de broers Taulant en Granit Xhaka op het EK 2016 tegen elkaar moeten spelen, aangezien ze beide uitkomen voor een ander land. Tijdens het EK 2016 is het mogelijk dat België twee keer twee broers opsteld, namelijk de broers Hazard en Lukaku.

1976: Rene en Willy van de Kerkhof (Nederland)
1980: Luc en Marc Millecamps (België), Bernd en Karlheinz Förster (Duitsland) en Franco en Giuseppe Baresi (Italië)
1984: Bernd en Karlheinz Förster (Duitsland)
1988: Erwin en Ronald Koeman (Nederland)
1996: Brian en Michael Laudrup (Denemarken) en Gary en Phil Neville (Engeland)
2000: Frank en Ronald de Boer (Nederland), Emil en Mbo Mpenza (België), Gary en Phil Neville (Engeland) en Daniel en Patrik Andersson (Zweden)
2004: Gary en Phil Neville (Engeland), Niko en Robert Kovac (Kroatië) en Murat en Hakan Yakin (Zwitserland)
2008: Niko en Robert Kovac (Kroatië) en Vasili en Aleksei Berezutski (Rusland)
2016: Eden en Thorgan Hazard en Jordan en Romelu Lukaku (België), Corry en Jonny Evans (Ierland), Vasili en Aleksei Berezutski (Rusland) Taulant en Granit Xhaka (Albanië en Zwitserland)

Bekijk alle statistieken van het EK voetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 01-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.