ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Tijdens de Europees Kampioenschappen voetbal zijn er 4 wedstrijden met 5 doelpunten verschil gewonnen, waaronder door Nederland
RSS

Soms is er tijdens een Europees Kampioenschap één team dat sowieso kampioen wordt. Hieronder wordt teruggekeken op vier EK wedstrijden uit het verleden, waarin een team met maar liefst 5 doelpunten verschil won. Twee van deze wedstrijden werden zelfs op dezelfde dag gespeeld!

Wedstrijden tijdens de Europees Kampioenschappen zijn altijd erg spannend en de teams zijn vaak aan elkaar gewaagd. Er zijn daarentegen wedstrijden gespeeld, waaruit bleek dat maar één land recht had op de titel.

Frankrijk - België: 5-0 (groepsronde EK 1984)

Het gastland van het EK 1984 startte de eerste wedstrijd met een 1-0 zege op Denemarken, maar in de tweede wedstrijd in Nantes werd het niveau opgeschroefd. De tweede groepswedstrijd tegen België was Platini op dreef. Hij maakte een hattrick door te scoren uit de rebound, een penalty en een kopbal. Naast scorend vermogen was Platini erg belangrijk voor het Franse elftal. Frankrijk won met maar liefst 5-0 van België.

Scoreverloop: Platini '4, '74 en '89, Giresse '33 en Fernández '43.

Denemarken - Joegoslavië: 5-0 (groepsronde EK 1984)

Op dezelfde dag dat Frankrijk België verpletterde, won Denemarken in Lyon ook met 5 doelpunten verschil van Joegoslavië. Deze overwinning was opmerkelijk, omdat de Denen hun eerste wedstrijd nipt verloren van Frankrijk. Binnen 16 minuten stond het al 2-0 voor Denemarken, maar het derde doelpunt viel pas halverwege de tweede helft, toen Frank Arnesen een penalty mocht nemen. De laatste 8 minuten van de speeltijd scoorde Denemarken nog 2 keer. 

Scoreverloop: Arnesen '8 en '69, Berggreen '16,  Elkjaer '82 en Lauridsen '84.

Nederland - Joegoslavië: 6-1 (kwartfinale EK 2000)

Deze wedstrijd ging over het geheel soepel lopende Nederlandse Elftal in Rotterdam. Nederland is het enige land ooit dat maar liefst 6 doelpunten in een EK wedstrijd wist te scoren. In deze wedstrijd tegen Joegoslavië maakte Patrick Kluivert een hattrick. In zijn topdagen had Kluivert alleen maar oog voor het net. Samen met supersnelle vleugelaanvaller Marc Overmars was de Nederlandse voorhoede erg gevaarlijk. Toch ging het niet over één speler, het ging over de gehele verplettering door Nederland onder hoede van Frank Rijkaard.

Scoreverloop: Kluivert '24, '38 en '54, Govedarica '51 (og), Overmars '78 en '90 en Milosevic '90.

Zweden - Bulgarije: 5-0 (groepsronde EK 2004)

Tijdens het WK 2002 werd Zweden uitgeschakeld in de achtste finale, maar tijdens het EK 2004 kwamen ze ongenadig terug. Hendrik Larsson scoorde deze wedstrijd twee maal, waarvan de eerste een spectaculaire snoekduik was. Uiteindelijk maakten Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic en Marcus Allbäck de schade compleet voor Bulgarije in Lisabon.

Scoreverloop: Ljungberg '32, Larsson '57 en '58, Ibrahimovic '78 en Allbäck '90.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 08-04-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bet-at-Home

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.