ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Statistieken en nieuwe records van de groepsronden van het EK 2016
RSS

De groepsronden van het EK 2016 brachten enkele leuke statistieken met zich mee.

Doelpunten

Álvaro Morata en Gareth Bale leiden de Adidas Gouden Schoen met elk drie doelpunten. Zeven spelers staan op een gedeelde tweede plaats, waarvan er slechts één uitgeschakeld is (Bogdan Stancu van Roemenië).

Er zijn vier doelpunten gemaakt uit directe vrije trappen, waarvan Balázs Dzsudzsák de laatste in de reeks scoorde in de wedstrijd van Hongarije tegen Portugal (3-3). Vier succesvolle vrije trappen is een nieuw records tijdens het EK voetbal.

Oekraïne heeft niet gescoord tijdens de groepsronden en evenaart daarmee het negatieve record van Turkije (1996) en Denemarken (2000).

Duitsland en Polen hebben geen tegendoelpunten om de oren gekregen, waarmee ze het record van Duitsland zelf (1996) en Italië (1980) evenaren.

Spelers

Zlatan Ibrahimovic heeft tegen België zijn laatste interlandwedstrijd voor Zweden gespeeld. Dit was zijn 116e wedstrijd waarin hij totaal 62 doelpunten scoorde. Zes doelpunten scoorde hij in de afgelopen Europees Kampioenschappen voetbal. Hiermee komt hij op een gemiddelde score van 1,87 goal per wedstrijd.

David Silva heeft 100 maal de aanvoerdersband van Spanje gedragen in de wedstrijd tegen Tsjechië.

Nani zal ook 100 maal de aanvoerdersband van Portugal dragen, mist hij aankomende zaterdag speelt tegen Kroatië.

Gábor Király is met 40 jaar en 74 dagen de oudste speler van het EK voetbal, toen hij het veld betrad met Hongarije tegen Oostenrijk. Doordat de keeper ook de andere twee groepswedstrijden speelde, staat zijn record nu nog zeker vier jaar. De ideale leeftijd voor een EK is 26,5 jaar.

Zoltán Gera is met 37 jaar en 62 dagen de tweede oudste speler die heeft gescoord op een EK voetbal. Ivica Vastic van Oostenrijk staat op de eerste plaats.

Het doelpunt van Vastic was een penalty tegen Polen in 2008, terwijl het doelpunt van Gera tegen Portugal een halve volley van buiten de zestien was. Hiermee is Gera de oudste persoon die vanuit een niet-dood spel moment heeft gescoord.

De records van Cristiano Ronaldo groeit steeds meer. Door zijn twee doelpunten tegen Hongarije is hij de eerste speler die wist te scoren in maar liefst vier Europees Kampioenschappen.

Niet ontoevallig is het dan ook dat Ronaldo maar liefst 17 wedstrijden op een EK voetbal heeft gespeeld en hij daarmee recordhouder is.

Met 32,8 km/u tegen Zwitserland is de Fransman Kingsley Coman de snelste speler van de eerste 36 groepswedstrijden van het EK 2016.

Teams

Spanje verloor met 2-1 van Kroatië, wat hun eerste verlies op een EK voetbal betekende sinds 20 juni 2004. Destijds verloor Spanje met 1-0 van Portugal.

Vier van de vijf debutanten op het Europees Kampioenschap voetbal in 2016, IJsland, Noord-Ierland, Slowakije en Wales, zijn gekwalificeerd voor de achtste finales. De vijfde debutant, Albanië, werd derde in poule A maar had twee doelpunten te weinig om door te gaan als beste nummer drie.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 24-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
BetFair

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.