ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Scheidsrechter van de EK 2016 finale is Mark Clattenburg uit Engeland
RSS

De scheidsrechter voor de finale van het EK 2016 is Mark Clattenburg uit Engeland. Deze finale wordt gespeeld op 10 juli in het Stade de France in Saint-Denis. Portugal en gastland Frankrijk zullen dan strijden om Europees kampioen te worden en de beker te mogen vasthouden.

De finale van het EK 2016 is de kroon op zeven geweldige weken van Clattenburg. Hij floot namelijk recent ook nog de FA Cup finale en de Champions League finale. Het Scheidsrechters Committee van de UEFA heeft de Engelsman aangewezen om de laatste wedstrijd van het EK voetbal te fluiten.

Bekijk de scheidsrechters van alle EK 2016 wedstrijden

De 41-jarige scheidsrechter is hiermee de tweede scheidsrechter in de geschiedenis die zowel de finale van de Champions League als de finale van het Europees Kampioenschap in één seizoen leidt. Pedro Proença deed hetzelfde in 2012.

Clattenburg is internationale scheidsrechter sinds 2007. Hij heeft naast vorenstaande ook de finale van de Olympische Spelen in 2012 en de Super Cup in 2014 gefloten. Hij is de eerste Engelse scheidsrechter in de finale van het EK voetbal sinds Arthur Ellis (1960) en Arthur Holland (1964).

De finale is de vierde wedstrijd onder leiding van Clattenburg op dit EK. Eerste floot het de wedstrijden België - Italië, Tsjechië - Kroatië en Zwitserland - Polen. Hij was tevens vierde official bij IJsland - Oostenrijk in het Stade de France.

Assistenten van Mark Clattenburg zijn Simon Beck, Jake Collin, Anthony Taylor en Andre Marriner uit Engeland. Vierde official tijdens de finale is Viktor Kassai uit Hongarije, waar ook reserve assistent György Ring vandaan komt.

De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers heeft na de kwartfinale geen wedstrijd meer toegewezen gekregen van de UEFA.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 09-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Zorgverzekering vergelijken 2017

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.