ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Rusland is voorwaardelijk gediskwalificeerd voor het EK 2016 en krijgt een boete
RSS

De UEFA heeft Rusland gestraft voor de rellen afgelopen zaterdag in speelstad Marseille. De Russische voetbalbond moet €150.000 betalen en is voorwaardelijk gediskwalificeerd voor het EK 2016. Een onafhankelijke commissie van de UEFA heeft dat dinsdag beslist in Parijs.

De UEFA kan Rusland alleen straffen voor de ongeregeldheden op de tribunes in het voetbalstadion. De Russische supporters worden verantwoordelijk gehouden voor rellen, afsteken van vuurwerk en racistisch gedrag. Voor de rellen buiten het stadion kan de UEFA geen straf opleggen.

Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd Engeland - Rusland klommen Russische hooligans over de hekken en gingen op de vuist met de Engelse supporters. Sindsdien is de beveiliging rondom stadions opgeschroeft en is er een alcoholverbod ingesteld. Engeland en Rusland speelden 1-1 gelijk.

In 2018 wordt het Wereld Kampioenschap voetbal in Rusland gehouden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 15-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.