ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Engeland en Rusland mogelijk gediskwalificeerd, alcoholverbod rondom stadions
RSS

De rellen tussen Russische en Engelse voetbalsupporters in Marseille krijgen mogelijk vervelende gevolgen voor beide landen. De UEFA zal hard optreden wanneer deze hooligans nogmaals onrust veroorzaken in de speelsteden.

De UEFA heeft zelfs gedreigt met diskwalificatie wanneer de supporters zich nogmaals misdragen. Afgelopen zaterdag gingen ze in Marseille voor, tijdens en na de wedstrijd met elkaar op de vuist. Vlak na de wedstrijd klommen Russische supporters in het vak met de Engelse supporters, wat vervolgens leidde tot vechtpartijen. Hierbij vielen 35 gewonden, waarvan 1 persoon in kritieke toestand verkeerd.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft al aangegeven een strafonderzoek in te stellen tegen de Russische voetbalbond. Ook de FIFA veroordeelde de rellen en gaf aan dat Rusland hier lessen moet trekken. In 2018 wordt het Wereld Kampioenschap voetbal namelijk georganiseerd door de Russen. Er zullen over twee jaar dus extra veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

Vanwege de rellen in Marseille heeft de Franse overheid besloten dat er geen alcohol meer in en rondom de stadions geschonken mag worden. Er wordt nu verwacht dat het rustig blijft in de Franse speelsteden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 12-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.