ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Het voetbalveld in Lille wordt vervangen vanwege het slechte weer
RSS

Vanwege het slecht bespeelbare veld in het Stade Pierre Mauroy in Lille, heeft de UEFA besloten de grasmat te vervangen. In overleg met de speelstad en de stadionbeheerder wordt het veld vervangen direct na afloop van de wedstrijd tussen Italië en Ierland op 22 juni. Het nieuwe veld komt uit Nederland.

Het extreme klimaat van de afgelopen weken heeft onherstelbare schade aangericht aan het voetbalveld. De vele regenval en weinige zonnestralen hebben het gras geen goed gedaan. Ondanks verschillende maatregelen, zoals het verbod op trainen, lichttherapie, maaien en zaaien, is besloten het gehele veld toch te vervangen. Op 24 juni zal de nieuwe grasmat erin liggen.

De UEFA heeft in het verleden met succes een hele grasmat vervangen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Gedurende het EK 2008 werd het voetbalveld in Sint-Jakob Park in Basel geheel vervangen vanwege het extreme weer. Hierdoor konden de volgende drie wedstrijden onder perfecte omstandigheden gespeeld worden. De  wedstrijden in de achte finale en de kwartfinale worden op 26 juni en 1 juli in Lille gehouden.

Ook in Marseille en Saint-Denis wordt met man en macht gewerkt aan de verbetering van de voetbalvelden. Ook hier heeft de regen enorme schade aan gericht. Eerder gaf de UEFA al aan niet tevreden te zijn over de kwaliteit van een aantal velden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 23-06-2016 | Door:
Bet-at-Home

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.