ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

EK 2016 speelstad Bordeaux heeft een zwaar beveiligde fan zone en een meevaller van 126 miljoen euro
RSS

De burgemeester van speelstad Bordeaux heeft een update gegeven in aanloop naar het EK 2016. Hij gaf informatie over de fan zone, beveiliging en een meevaller van €126 miljoen.

Alain Juppé, burgemeester van Bordeaux, heeft in zijn update onderstreept dat het EK 2016 de stad Bordeaux weer nieuw leven in zal blazen. In 1998 was dit door het Wereld Kampioenschap ook al het geval.

De hoofdpunten uit de update zijn:

  • Een recent onderzoek van het Centre d'Economie et de Droit du Sport (CEDS) heeft een meevaller van €126 miljoen voorspeld voor de regio.
  • De fan zone op Place des Quinconces heeft een capaciteit van 12.500 mensen en twee grote schermen waarop alle 51 wedstrijden van het EK 2016 te zien zullen zijn. De fan zone is elke dag open van 12:00u tot 01:00u.
  • Een oproep voor culturele projecten heeft 150 aanmeldingen opgeleverd. De jury, bestaande uit voormalig Frans international Alain Giresse en balletdanser Emmanuelle Grizot, heeft 85 mensen geselecteerd.
  • Over de beveiliging zei Juppé dat inwoners van Bordeaux zich niet laten terroriseren en dat elke burgemeester en overheid daarmee akkoord is. Bordeaux zal de warme en feestelijke momenten omarmen en tegelijk alle benodigde maatregelen treffen.
  • De fan zone zal zeer zwaar beveiligd zijn. De omheining is verdubbeld, de toegangspoorten zijn voorzien van metaaldetectoren en alle fans zullen onderzocht worden. Er zullen erg veel stewards zijn, evenals videocamera's.

Bordeaux zal vier wedstrijden van het EK 2016 organiseren in het nieuwe stadion:

11 juni: Wales - Slowakije
14 juni: Oostenrijk - Hongarije
18 juni: België - Ierland
21 juni: Kroatië - Spanje
2 juli: kwartfinale

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 26-04-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.