ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Door deze gekke voetbalweddenschappen moesten mensen hun rare beloftes nakomen
RSS

Niet alleen de traditionele Premier League clubs zijn de grote loosers op dit moment, nadat Leicester City de titel won. Televisiekijkers in Engeland kregen deze dagen Gary Lineker vaker te zien dan ze wilden. En dat terwijl de 55-jarige Lineker in zijn ondergoed zat te kijken. De voormalig aanvaller van het Engelse elftal zei in december 2015 dat hij een voetbalwedstrijd zou gaan bezoeken in alleen zijn ondergoed, als Leicester City de Engelse titel zou winnen. Zo gezegd, zo gedaan.

Bijzondere haardracht

Montpellier won in 2012 geheel als underdog de Franse Ligue 1 titel. Dit was net zo verrassend als het kampioenschap van Leicester City. Clubpresident Louis Nicollin grapte dat hij zijn haar net zo zou laten knippen als Jérémy Menez, indien Montpellier Frans kampioen werd. Menez was een buitenspeler van Paris Saint Germain met een bijzondere haardracht. Toen Montpellier kampioen werd, hield de 69-jarige Nicollin zich aan zijn woord. Hij ging zelfs een stapje verder door zijn haar de verven in de kleuren van de club.

24 niet-blondines

Het beeld van 11 Roemeense speler tijdens de wedstrijd tegen Tunesië was een van de memorabele momenten van het WK 1998. De spelers hadden namelijk allemaal hun haar geblondeerd, in de stijl van Village of the Damned. Dit was het resultaat van een weddenschap dat als Roemenië zowel Colombia als Engeland wist te verslaan en daarmee een ronde verder kwam, de spelers hun haar zouden blonderen en coach Anghel Lordanescu zijn hoofd kaal zou laten scheren. De eerstvolgende wedstrijd bij de laatste 16 werd desondanks niet gewonnen.

Starkovs’ keuze

Dat Aleksandrs Starkov erg conservatief is, is algemeen bekend in Letland. Toch begon men daaraan te twijfelen, toen hij zei dat hij zijn haar zou verven indien Letland tegen de verwachting in zou winnen van Turkije. Hiermee zou Letland zich kwalificeren voor het EK 2004. De spelers waren blijkbaar onder en zetten een stapje extra tegen de Turken. Letland won, plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor het Europees Kampioenschap voetbal en Starkovs liet zijn haar verven.

Snorren

Door de woorden van Starkov besloot ook de fysio van het Letse elftal, Dags Cuda, een weddenschap aan te gaan. Wanneer Letland zou kwalificeren voor het EK 2004, zou hij voor het eerst in 30 jaar zijn snor laten afscheren. Waarschijnlijk was hij geïnspireerd door Guus Hiddink, die zijn snor verloor toen zijn Real Madrid het Europees/Zuid-Afrikaanse kampioenschap in januari 1999 won. Hiddink heeft zijn snor wel weer laten aangroeien.

Op je fiets

HIFK Helsinki zagen degradatie steeds dichterbij komen in de Finse competitie in september 2015. De laatste 3 wedstrijden werden verloren en dus maakte coach Jani Honkavaara een deal: als zijn spelers de eerstvolgende uitwedstrijd zouden winnen, zou hij 100km naar huis fietsen. HIFK Helsinki overliepen hun concurrent met maar liefst 5-0 en Honkavaara moest fietsen.

Dubbel gevaar

Sommige mensen leren het nooit. In 1993 moet voormalig Fins international Pasi Rautiainen 160km fietsen, nadat hij de winnaar van de Champions League finale tussen Marseille en AC Milan verkeerd voorspelde. 11 jaar later zei Rautiainen op televisie dat hij de 50km terug naar huis zou lopen, als Deportivo La Coruna terug zou komen in de wedstrijd. Deportivo La Coruna stond namelijk al met 4-1 achter tegen AC Milan. De Spaanse club kreeg het toch op spectaculaire wijze voor elkaar om de wedstrijd te kantelen, gevolgd door een lange wandeling van Rautiainen.

Schoonvegen

Televisiecommentator Roman Lopatenko uit Kazachstan verkondigde in een column in de nationale krant dat hij het hele Central Stadion in Kostanay zou schoonvegen, indien de club Tobol voor het eerst in de geschiedenis kampioen zou  worden. Tobol werd vervolgens kampioen in 2010 en Lopatenko maakte een reis van 700km om het gehele stadion schoon te vegen.

Bekijk alle statistieken van het EK voetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 03-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bwin

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.