ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Winnen Pepe en Ronaldo de dubbel met Portugal en Real Madrid dit seizoen
RSS

Zal één van de spelers die de Champions League wint ook succes hebben tijdens het Europees Kampioenschap voetbal? Wie heeft er zowel succes met zijn club als met zijn land? Wie houdt er in één seizoen twee keer een beker boven zijn hoofd? Er zijn ook Nederlandse successen in de lijst.

Maar liefst 7 spelers hebben ooit de finale van de Champions League én de finale van het Europees Kampioenschap voetbal in hetzelfde seizoen gewonnen. Daarnaast zijn er 8 spelers die zowel de Champions League als het Wereld Kampioenschap voetbal wonnen.

Voorspel de finale en win!

Spelers die in 2016 zowel de Champions League als het EK 2016 kunnen winnen

Real Madrid won op 28 mei 2016 de Champions League finale van Atlético Madrid. Spelers Pepe en Cristiano Ronaldo (Portugal) vieren deze zomer dubbel succes, omdat ze ook het EK 2016 wonnen met hun land. Fransman Antoine Griezmann kon geen roet in het eten gooien en een eerdere onderlinge confrontatie goed maken. Het Atlético Madrid van Griezmann verloor de finale van de Champions League van het Real Madrid van Pepe en Ronaldo. Het verlies van Frankrijk betekende dat Griezmann deze zomer beide finales verloor.

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Champions League als het Europees Kampioenschap wonnen

1964: Luis Suárez (Internazionale en Spanje)
1988: Hans van Breukelen, Roenald Koeman, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg (PSV en Nederland)
2012: Fernando Torres, Juan Mata (Chelsea en Spanje)
2016: Cristiano Ronaldo, Pepe (Real Madrid en Portugal)

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Champions League als het Wereld Kampioenschap wonnen

1974: Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Uli Hoeness (Bayern München en Duitsland)
1998: Christian Karembeau (Real Madrid en Frankrijk)
2002: Roberto Carlos (Real Madrid en Brazilië)

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Europa League als het Europees Kampioenschap wonnen

1996: Markus Babbel, Thomas Helmer, Thomas Strunz, Christian Ziege, Mehmet Scholl, Jürgen Klinsmann (Bayern München en Duitsland)

Spelers die in hetzelfde seizoen zowel de Europa League als het Wereld Kampioenschap wonnen

1998: Youri Djorkaeff (Internazionale en Frankrijk)

Daarnaast zijn er ook voetballers die wel de finale wonnen met hun club, maar niet met hun land. Uiteraard zijn er ook spelers die verloren met hun club en wonnen met hun land. Bekijk hier de hele lijst met alle successen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 10-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.