ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Wedden op Liverpool Sevilla is minstens een verdubbeling van je inzet
RSS

Wedden op Liverpool - Sevilla kan bij bookmaker MyBet. Plaats een weddenschap op winst voor Sevilla en ontvang 3.40 keer je inzet terug! De bookmaker verwacht echter dat Liverpool het iets makkelijker heeft, want voor winst van de Engelse club ontvang je 2,15 maal je inzet bij MyBet. Gebruik bij registratie de bonuscode 'EK2016MYBET' en ontvang een welkomstbonus van €100!

De wedstrijd is in het St. Jakob Park in Basel, het decor van de finale van de Europa League. De clash tussen Liverpool en Sevilla is er één met grote contrasten. Waar men in Liverpool al ruim een decennium wacht op een hoofdprijs, beginnen de Andalusiërs juist gewend te raken aan het pakken van prijzen.

Sevilla presteert het onmogelijke

Wie naar de Europa League-prestaties van Sevilla in de afgelopen jaren kijkt, kan niet anders dan concluderen dat de Andalusische ploeg niets minder dan een absolute 'cupfighter' is. Het is echt ongekend. Wint de formatie van succescoach Unai Emery vanavond het tweede toernooi van Europa, dan is het de vijfde (!) keer in elf jaar tijd dat deze club dat voor elkaar heeft gekregen. Bovendien kan Sevilla een loepzuivere hattrick aan Europa League-overwinningen realiseren. Vorig jaar werd Dnipro Dnipropetrovsk met 3-2 verslagen in de finale, in het jaar ervoor moest Benfica na penalty's buigen voor de Spaanse subtopper.

Mocht Sevilla de veelbesproken hattrick bewerkstelligen, dan schaart de club zich in illuster rijtje. In het verleden wisten Ajax, Bayern München en Liverpool ook in drie opeenvolgende seizoenen een Europese prijs te pakken. Ajax won de Europa Cup 1 in 1971, 1972 en 1973. Bayern München wist hetzelfde kunstje te flikken in de daaropvolgende drie jaar. Liverpool, vanavond de tegenstander van Sevilla, heeft het ook een keer voor elkaar gekregen. Na de UEFA Cup-winst in 1976 volgde in 1977 en 1978 Europa Cup-1 zeges. Real Madrid spant nog wel de kroon, met vijf opeenvolgende Europa Cup 1-titels. Tussen 1956 en 1960 vond de Madrileense hegemonie, waarin de helft van de 'Decima' gepakt werd, plaats.

Na 2006, 2007, 2014 en 2015 kan Sevilla dus wéér triomferen. Wat is het geheim van de club uit Andalusië? "Sevilla hecht veel waarde aan dit toernooi", verklaart coach Emery. "Je moeten je steeds klaarstomen en pieken op de juiste momenten in deze lange competitie. We zijn gefocust en hongerig. De spelers vinden deze momenten, het spelen van finales en het winnen van titels, heel speciaal. Ze kunnen naam maken in Spanje en Europa en dat werkt inspirerend. Het is het emotionele aspect. Het wordt weer een mooie uitdaging", besluit Emery.

Liverpool hunkert naar prijs

Waar Sevilla zich de afgelopen jaren manifesteert in het internationale topvoetbal, geldt Liverpool juist als een club die in het verleden zeer succesvol was. De Europa Cup 1/Champions League werd vijf keer (1977, 1978, 1981, 1984 en 2005) in de wacht gesleept door The Reds, de UEFA Cup werd tot drie keer toe (1973, 1976 en 2001) gewonnen en de Europese Supercup werd ook driemaal (1977, 2001 en 2005) aan de prijzenkast toegevoegd. Laatstgenoemde prijs wist Sevilla overigens 'slechts' één keer te winnen, in 2006.

Hoewel in 2012 nog de League Cup in de vitrinekast gezet werd, er is bij Liverpool verder sprake van een prijzendroogte die al meer dan tien jaar duurt. Na de heroïsche zege op AC Milan in 2005 (3-3, na penalty's won Liverpool) in Istanbul lieten de Europese prestaties van de club uit de Beatles-stad te wensen over. Dit jaar kan het dus eindelijk weer raak zijn. Gebeurt dat niet, dan heeft de ploeg van manager Jürgen Klopp een probleem. Als Sevilla wint, dan wordt er volgend seizoen namelijk geen eens Europees voetbal gespeeld op Anfield Road. Wint Liverpool, dan is er sprake van Champions League-voetbal.

Het zorgt voor een flinke portie druk, maar daar wil Klopp weinig van weten. "Hoe langer je niets wint, hoe harder je je best doet en hoe meer kans je maakt om te winnen. Daar geloof ik in. Ik voel geen druk, ik zie alleen maar kansen. Mijn spelers hebben dit seizoen uitstekend gepresteerd. Toen ik hier aan de slag ging, waren er mensen die twijfelden aan de selectie. Maar nu staan we in de finale en kunnen we historie schrijven", stelt Klopp.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 18-05-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.