ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Wat is de stand in de poules en welke landen bereiken de knockout ronden
RSS

De nummers 1 en 2 in elke poule bereiken de volgende ronde, evenals de beste nummers drie. Maar wat gebeurt er als twee landen gelijk eindigen, zowel in punten als in doelpunten? En hoe worden de beste nummers drie bepaald?

Landen die nu al zeker zijn van de knock-out ronden zijn: Frankrijk en Italië.
Landen niet nu al uitgeschakeld zijn: Oekraïne.

Hoe zit het met de rest van de landen die al twee wedstrijden gespeeld hebben? Wat moeten de teams doen om de volgende ronde te bereiken?

Poule A

Frankrijk (6 punten): geplaatst voor de knock-out ronden. Moet gelijk spelen of winnen om eerste te worden.

Zwitserland (4 punten): moet gelijk spelen of winnen om minstens tweede te worden. Wordt er verloren, dan kan Roemenië tweede worden op basis van de beslissingscriteria.

Roemenië (1 punt): moet winnen en hopen dat Zwitserland verliest. Wordt er gelijk gespeeld, dan kan Roemenië zich nog plaatsen als beste nummer drie.

Albanië: moet winnen om zich te kunnen plaatsen als beste nummer drie.

Poule B

Engeland (4 punten): moet gelijk spelen om tweede te worden en moet winnen om eerste te worden.

Wales (3 punten): moet winnen om tweede te worden en een gelijkspel kan genoeg zijn als Engeland niet wint. Als Engeland verliest en Wales speelt gelijk, dan kan Wales zich nog plaatsen als beste nummer drie.

Slowakije (3 punten): moet winnen om tweede te worden en gelijk spelen om tweede te worden als Rusland ook gelijk speelt. Slowakije zal vierde worden als ze verliezen en Rusland wint.

Rusland (1 punt): moet winnen om tweede te worden op basis van de beslissingscriteria als Engeland verliest.

Poule C

Duitsland (4 punten): moet gelijk spelen om tweede te worden. Ook is een gelijk spel genoeg om eerste te worden als Polen niet wint.

Polen (4 punten): moet gelijk spelen om tweede te worden. Ook is een verlies van Noord-Ierland genoeg om tweede te worden, ongeacht hoe ze zelf spelen. Als Polen en Duitsland beide gelijk spelen of winnen, dan geven de beslissingscriteria uitkomst.

Noord-Ierland (3 punten): moet winnen om tweede te worden. Wordt er gelijk gespeeld of verloren, dan kan Noord-Ierland zich nog plaatsen als beste nummer drie.

Oekraïne (0 punten): is reeds uitgeschakeld.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 18-06-2016 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.