ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Voetballers die zijn gaan acteren en een filmster zijn geworden zijn oa Cantona, Zidane en Beckham
RSS

Wanneer de voetbalcarrière voorbij is, belanden veel spelers in een leegte. Er zijn echter ook spelers die hun naamsbekendheid gebruiken voor een carrière als filmster. Hieronder staat een overzicht van bekende voetballers die ook op het witte doek te zien waren.

Eric Cantona

Eric Cantona was een raadselachtige voetbalheld en een onvoorspelbaar figuur. Zijn aanwezigheid had altijd iets weg van bewondering. Dit imago heeft zich op natuurlijke wijze vertaald naar het witte scherm. Sinds dat hij debuteerde in de Oscar-winnende film elizabeth (1998), heeft Cantona in bijna 30 films gespeeld. Ook heeft hij ooit zichzelf gespeeld in de film Looking for Eric van Ken Loach.

Het Zweedse elftal van 1974

Het gehele Zweedse elftal van 1974 speelde in de film Fimpen (1974). Dit is een film over het sprookje van een zes jaar oude jongen die een voetbalheld wordt. In één van de scenes wordt het jongetje in slaap gelezen door verschillende spelers van het team, maar alleen Ove Kindvall en Ronnie Hellstrom hadden daarmee succes. Coach Georg Ericson was de grote en verrassende ster voor de camera.

Vinnie Jones

Harde kerel op het veld, maar ook daarbuiten. Jones is een harde werker als semi-professional van Wealstone. Maar toen de voormalig middenvelden eenmaal wijzigde van carrière, keek hij niet meer terug. Hij maakte zijn filmdebuut in Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Ook speelde hij Juggernaut in X-Men: The Last Stand, maar dat was een minder groot succes. Succesvol was hij ook in Snatch, Mean Machine, EuroTrip en She's the Man.

Ake Lindman

Lindman zag er uit als een filmster, acteerde als een filmster en was stiekem van nature een filmster. Voetbal kwam op de eerste plaats, maar hij werd bekender door de films. Hij won als voetballer 2 Finse landstitels en speelde in 1952 op de Olympische Spelen in Helsinki.

Zinedine Zidane

De meeste personen van deze lijst zijn erg bijzonder. Zidane is daar één van. Hij was aanvoerder van Real Madrid met rugnummer 10. In de film Asterix at the Olympic Games (2008) speelde Zidane Numerodis. Hij was een Egyptenaar die een nieuw rond object testte. Zijn volle bos haar in de film maakte hem iets minder herkenbaar.

Ally McCoist

Voormalig voetballer van Schotland en Glasgow Rangers, aanvaller McCoist, verscheen in de film A Shot at Glory. In deze film uit 2000 speelde hij Jackie McQuillan, een voetballer die ontdekt was door Arsenal. McCoist is geen vreemde voor de camera en zijn passie voor de rol zijn waardevoller dan het Schotse accent van manager Robert Duvall.

Dragoslav Sekularac

Sekularac speelde zichzelf in de muzikale comedie Seki is Filming, Watch Yourself uit 1962. De film is nu een beetje kitsch, maar in die tijd was de film zo slecht dat de director, Marijan Vajda, was uitgesloten van de Joegoslavische filmwereld. Sekularac zong niet in de film, maar verdient extra credits omdat hij in 1962 ook nog voetbalde tijdens het Wereld Kampioenschap.

Kevin O'Callaghan

O'Callaghan speelde nogal wat andere voetballers na in de film Escape to Victory uit 1981. Hij acteerde als Pelé, Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Søren Lindsted, Paul Van Himst, John Wark, Werner Roth, Mike Summerbee, Hallvar Thoresen en Co Prins. O'Callaghan was de keeper die zijn arm moest breken, zodat Sylvester Stallone kon spelen. Stallone zei tegen hem 'Make it a clean break, guv'. O'Callighan was aanvaller van Ierland.

Giorgi Loria

De keeper van Georgië, Loria, speelde zichzelf in de film What Happened in Kiev uit 2013. Deze film is een remake van The Hangover. Hij en drie vrienden overkomen de gekste dingen gedurende een skivakantie en worden wakker in Kiev, behalve de keeper. En dat uitgerekend op de grote wedstrijddag tegen Spanje. De zoektocht naar Loria wordt op gang gezet en ze vinden hem uiteindelijk in een koffer.

Paul Breitner

Breitner is een voormalig voetballer van Bayern München en Duitsland. Hij heeft ooit in twee films gespeeld, waarvan Potato Fritz uit 1976 de bekendste is. Hij speelde een soldaat genaamd Sergeant Stark en mest op bandieten jagen. In deze Western was zijn krullende haar bijzonder in een verwarrend plot. Na het filmen zijn zijn woorden iets aangepast.

David Beckham

Blessures leidden hem naar een gastoptreden in Bend it like Beckham in 2002, maar Beckham had wel zijn acteerdag. Daarnaast speelde hij zichzelf in de drie films Goal en speelde hij een rol in de Britse komedie Only Fools and Horses. Beckham wil zich echter niet volledig richten op het acteerwerk, omdat hij volgens hemzelf te stijf is.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 04-03-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.