ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Spelregels voor het EK 2016 zijn gewijzigd, strafschop voor commentaar
RSS

Tijdens het EK in Frankrijk, dat op 10 juni aanvangt met de wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië, zullen 95 wijzigingen in de spelregels van kracht zijn, zo heeft de UEFA beslist. Eén van de veranderingen is dat er voor commentaar op de leiding geen indirecte, maar een directe vrije trap wordt toegekend. Als een speler vanuit het eigen zestienmetergebied zijn ongenoegen laat horen, kan dat dus leiden tot een strafschop.

Een andere wijziging is die van de zogenaamde 'triple punishment', de driedubbele straf. Voor een overtreding in het zestienmetergebied, waarbij een scoringskans wordt ontnomen, hoeft niet noodzakelijkerwijs meer een rode kaart, strafschop én schorsing te volgen. Die regel, waarop de afgelopen jaren veel commentaar was, werd eerder ingevoerd door de FIFA en is vanaf 1 juni van kracht.

Björn Kuipers, die namens Nederland naar het EK zal afreizen, licht nog een andere wijziging toe in De Telegraaf. "Een speler die geblesseerd raakt na een overtreding waarvoor een gele of rode kaart wordt uitgedeeld, wordt voortaan binnen de lijnen behandeld en niet langer buiten het veld", aldus de toparbiter. Eerder werd een team benadeeld als een speler verzorging nodig had, omdat dat korte tijd tot een ondertal leidde.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 22-05-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.