ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Speelstad Lyon presenteert een cultureel plan voor 6 voetbalwedstrijden van het EK 2016 in Frankrijk
RSS

Lyon heeft het culturele plan voor het EK 2016 bekend gemaakt op dinsdag 26 januari. Er zullen evenementen plaatsvinden door de gehele speelstad om de komst van het EK 2016 te vieren. De evenementen zijn gedurende een aantal maanden gepland.

De spotlight zal schijnen op Lyon gedurende de weken voor het EK 2016. In de speelstad worden 6 wedstrijden gespeeld tussen 13 juni en 6 juli 2016. De stad gaat proberen het beste van het voetbalevenement te maken door middel van een cultureel programma.

Er zijn drie grote evenementen gepland voor het EK 2016 in Lyon:

  1. 'Hemelse voetbal' bij Musées Gadagne (21 april t/m 4 september 2016): het museum van geschiedenis in Lyon zal een tentoonstelling laten zien die al door verschillende Europese steden getourd heeft. Er is een selfie competitie vanaf februari voor supporters van Lyon.
  2. 'Democratie door voetbal' bij Part-Dieu (24 mei t/m 3 september): de kracht van voetbal wordt getoond bij de stadsbibliotheek van Lyon.
  3. 'Sport in oorlogstijd' (22 juni t/m 29 januari 2017): Tola Vologe, Frans international in verschillende sporten, presenteert sport tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarbij joden werden verborden en het trainingscomplex van Olympique Lyon naam gaf.

Speelstad Lyon zoekt 350 vrijwilligers om te helpen bij de evenementen in het kader van het EK 2016 in Frankrijk.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 29-01-2016 | Door:
Bwin

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.