ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Slechts 2 Eredivisie spelers aanwezig op het EK 2016 maar nog geen dieptepunt
RSS

Met de Pool Arek Milik (Ajax) en de Slowaak Adam Nemec (Willem II) zijn er slechts twee buitenlandse Eredivisiespelers geselecteerd voor het EK 2016 in Frankrijk, maar dat is geen dieptepunt in de geschiedenis van het voetbaltoernooi

Op het EK van acht jaar geleden in Zwitserland en Oostenrijk was bijvoorbeeld maar één buitenlandse Eredivisiespeler aanwezig. Daniel Pranjic, die destijds onder contract stond bij sc Heerenveen, behoorde tot de Kroatische selectie.

Kanttekening daarbij is dat er in 2008 maar zestien deelnemende landen (in totaal 368 spelers) waren. Dit jaar zijn dat voor het eerst 24 landen (552 spelers). Bekijk hier de definitieve selecties van het EK 2016 in Frankrijk.

De twee buitenlandse Eredivisiespelers op het komende EK steken wel schril af bij de editie van vier jaar geleden in Polen en Oekraïne. Destijds waren er negen buitenlandse spelers uit de Eredivisie aanwezig.

Vooral in de Deense en Zweedse selectie van 2012 was de Eredivisie met ieder vier spelers goed vertegenwoordigd. Christian Eriksen (Ajax), Simon Poulsen (AZ), Lasse Schöne (NEC) en Nicklas Pedersen (FC Groningen) gingen voor Denemarken naar het EK. Namens Zweden waren dat Ola Toivonen (PSV), Andreas Isaksson (PSV) en Emir Bajrami (FC Twente). De Pool Przemyslaw Tyton (PSV) maakte het negental compleet.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 02-06-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
BetFair

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.