ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Rusland gaat voor het WK 2018 een zwarte lijst opstellen met hooligans
RSS

Rusland gaat voor het WK 2018 een zwarte lijst opstellen met Russische en buitenlandse hooligans. Russische voetbalfans hebben zich op het EK 2016 flink misdragen en een aantal van hen zijn Frankrijk zelfs uitgezet. Rusland is hierdoor voorwaardelijk gediskwalificeerd door de UEFA.

De relschoppers mogen in 2018 niet aanwezig zijn tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal, dat georganiseerd wordt door Rusland. De personen op de zwarte lijst mogen geen WK 2018 wedstrijden bezoeken en buitenlandse hooligans komen zelfs het land niet in.

De extreemrechtse leide van de Russische voetbalsupportersfederatie, Alexander Sjprygin, is één van de hooligans die is opgepakt in Frankrijk. Door deze actie is Rusland woedend heeft het de Franse ambassadeur op het matje geroepen. Sjprygin is ooit gefotografeerd terwijl hij de nazi-groet bracht. In 2007 heeft hij de supportersfederatie opgericht. Sjprygin is onderdeel van de officiële Russische delegatie in Frankrijk, waaruit zijn nauwe band met de Russische politiek blijkt. Hij werkt zelfs als assistent van een Russisch parlementslid, die aangaf voorstander van de rellen in Marseille te zijn.

Rusland heeft na twee wedstrijden spelen slechts één punt en staat daarmee laatste in poule B.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 20-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.