ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Proef met grensrechters die niet meer mogen vlaggen voor buitenspel in district Oost
RSS

In district Oost van het amateurvoetbal start komend weekend een proef waarbij grensrechters niet meer mogen vlaggen voor buitenspel, meldt Omroep Gelderland. De scheidsrechter moet het zelf inschatten, vindt voetbalbond KNVB.

De KNVB komt met de proef na onderzoek onder verenigingen. "Daaruit bleek dat de rol van assistent-scheidsrechters een van de grootste ergernissen in het voetbal is", zegt woordvoerder Koen Adriaanse. Drie pilots zijn er daarom bedacht. In district Oost is dat het niet meer vlaggen voor buitenspel. De B-junioren in de derde klasse 15 gaan de proef komend weekend uitvoeren.

Andere varianten

In district West I is vorige week gestart met een test waarbij de assistenten niet wisselen van speelhelft in de rust zodat ze een helft bij hun team vlaggen en een helft bij de tegenstander. Als derde variant wordt er gespeeld zonder assistent-scheidsrechters, dat gaat waarschijnlijk in district Zuid II gebeuren.

De varianten worden in andere landen al toegepast. In Denemarken vlaggen de assistenten niet voor buitenspel. In Duitsland wisselen ze niet van helft en in België zijn er geen assistent-scheidsrechters bij de wedstrijden aanwezig. Het is niet bekend wanneer de KNVB de knoop doorhakt over de rol van de grensrechters in het amateurvoetbal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 14-02-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Zorgverzekering vergelijken 2017

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.