ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Portugal wint de EK finale van gastland Frankrijk, Eder scoort de winnende
RSS

Portugal stond voor de tweede keer in de finale, in 2004 werd verloren van underdog Griekenland. Dit EK had Portugal het nodige geluk met het speelschema. In de groepsronden werd drie keer gelijk gespeeld, waardoor Portugal als één van de beste nummers drie geplaatst was voor de knock-out ronden. De achtste en de kwartfinale werden ook gelijkgespeeld en vervolgens gewonnen door penalty's. In de halve finale won Portugal voor het eerst dit EK voetbal en wel met 2-0 van Wales.

In de finale moest Portugal het opnemen tegen gastland Frankrijk. Na 25 minuten voetballen viel Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo uit en leek de hoop verloren. Frankrijk had meer balbezit en het spel speelde zich af op de helft van Portugal. Diep in blessuretijd van de reguliere speeltijd schoot Fransman Gignac van dichtbij op de paal. In de verlenging schoot de Portugees Guerreiro ook op de paal, maar landgenoot Eder schoot even later hard en laag in de hoek van het doel. Portugal werd Europees Kampioen, terwijl het slechts één wedstrijd op het EK 2016 won in de reguliere speeltijd.

Van de eerste EK finale in 1960 tot de laatste in 2012 zijn er in totaal 14 finales gespeeld. De finales bevatten alleen bijzondere, schokkende, dramatische en bekende momenten.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 11-07-2016 | Door:
William Hill

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.