ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Portugal speelt hun 7e halve finale terwijl Wales nog nooit zo ver kwam
RSS

Portugal bereidt zich voor op hun 7e halve finale op een EK voetbal en hun 4e in de laatste 5 edities van het toernooi. Wales staat daarentegen voor de eerste keer in de geschiedenis in deze ronde. Portugal hoop de finale te bereiken, nadat ze de finale in 2004 op eigen bodem verloren van Griekenland (0-1). Deze halve finale trapt af op woensdag 6 juli om 21:00 uur in Lyon. Voorspel de winnaar en win!

Voorspelling bookmaker

Uiteraard is Portugal de grote favoriet in deze wedstrijd. Toch verwacht bookmaker Mybet dat de Portugezen een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. Met een tientje inzet win je namelijk een mooi bedrag van €22 bij winst voor Portugal! Dat de bookmaker niet helemaal vertrouwt op winst voor Portugal, blijkt wel uit het feit dat je bij een inzet op gelijkspel of winst voor Wales geen extreem hoge bedragen zult winnen. Een gelijkspel levert €31 op, terwijl winst voor Wales €37,50 oplevert.

Je kan profiteren van de twijfel bij bookmaker Mybet, want op dit moment win je altijd minstens 2 keer je inzet. Registreer met bonuscode 'ek2016mybet' via deze link bij Mybet en ontvang tot €100 om gratis in te zetten. Zal Portugal winnen of haalt Wales voor het eerst de finale van het EK 2016? Zal Cristiano Ronaldo wederom scoren? Voorspel en win!

Onderlinge wedstrijden

Portugal en Wales troffen elkaar slechts 3 keer in vriendschappelijk verband, waarbij Portugal 2 keer won en Wales 1 keer. In 1949 won Portugal met 3-2, terwijl Wales in 1951 met 2-1 won. In juni 2000 wonnen de Portugezen met 3-0 voor de laatste keer van Wales.

Statistieken Portugal

De laatste 5 EK wedstrijden van Portugal eindigden allen in een gelijkspel in de reguliere speeltijd. Op 22 juni 2016 speelde Portugal met 3-3 gelijk tegen Hongarije in speelstad Lyon. Deze avond was erg belangrijk voor Cristiano Ronaldo. Hij scoorde namelijk 2 doelpunten in deze wedstrijd waarmee hij de eerste speler werd die wist te scoren op 4 Europees Kampioenschappen voetbal. Hij zal ook de eerste speler zijn die speelt in 3 halve finales. In 2004 wist hij in de halve finale nog te scoren tegen Nederland (2-1). Dit was de enige Portugeze overwinning in hun 7 halve finales.

Portugal heeft al 4 penaltyseries genomen, waarvan er 3 gewonnen werden. Op 30 juni, tijdens de kwartfinale van het EK 2016, werden de strafschoppen beter genomen dan Polen. Op het EK 2012 werd Portugal door Spanje uitgeschakeld door penalty's. Op het EK 2004 en het WK 2006 wonnen de Portugezen via strafschoppen van Engeland.

Statistieken Wales

Voor Wales is het de eerste halve finale in de geschiedenis van het EK voetbal. Ook op het WK wist Wales nog nooit zo ver te komen, zowel het mannen- als het vrouwenteam. De wedstrijd in de kwartfinale van het WK 1958 was hun beste prestatie tot nu toe, waar destijds met 0-1 verloren werd van de latere winnaars Brazilië. In 1976 bereikte Wales de kwartfinale van het EK, waar het na 2 wedstrijden uitgeschakeld werd door Joegoslavië. Gareth Bale heeft 7 van de 11 doelpunten voor Wales gescoord op het EK 2016. Ook gaf hij 2 assists, waardoor hij bij 82% van de goals betrokken is. Wales heeft nog nooit een penaltyserie hoeven te nemen.

Statistieken spelers

Cristiano Ronaldo, Pepe (Portugal) en Gareth Bale (Wales) zijn teamgenoten bij Real Madrid. Zij wonnen dit seizoen samen voor de 2e keer de Champions League. Éder (Portugal) en Ashley Williams (Wales) zijn voormalig teamgenoten bij Swansea City. Reservedoelman Anthony Lopes (Portugal) voetbalt voor Olympique Lyon, dus in het stadion waar deze halve finale wordt gespeeld.

Ronaldo scoorde in zijn laatste 2 wedstrijden in Lyon: in 2011 met Real Madrid en dit EK 2016 met Portugal. Zijn eerste 4 wedstrijden in Lyon wist hij niet te winnen en te scoren met Manchester United en Real Madrid.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 06-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bwin

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.