ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Paul R gaat in Duitsland vrijuit voor matchfixing
RSS

De Nederlander Paul R, gaat vrijuit in Duitsland voor matchfixing. Een Duitse rechter heeft bepaald dat het Duitse recht niet van toepassing is op R.

De rechter in Bochum heeft hem meteen vrijgelaten. Tegen R. was een gevangenisstraf geëist van twee jaar voorwaardelijk, nadat hij medewerking had verleend met justitie.

Volgens het vonnis was in zijn geval het Duits recht niet van toepassing, omdat de afspraken en de betalingen voor het matchfixen van voetbalwedstrijden in het buitenland (Nederland) plaatsvonden.

De 56-jarige R. heeft toegegeven dat hij betrokken is geweest bij matchfixing bij voetbalwedstrijden van FC St. Pauli in 2008.

Oud-speler

Een oud-speler van die club, René S. ontkent dat hij op verzoek het resultaat van vier wedstrijden heeft beïnvloed. Het zou onder meer gaan om duels met Mainz 05, Hansa Rostock en Alemannia Aachen. ''De matchfixing werd in scène gezet'', betoogde zijn advocaat Rainer Pohlen. 

S. zou ongeveer 100.000 euro voor de matchfixing hebben gekregen. De rechter vond echter niet bewezen dat de toegezegde samenwerking met de gokmaffia serieus was of resultaat heeft gehad. Daarom vond hij veroordeling wegens bedrog niet mogelijk. S. kreeg wel een boete van 900 euro wegens belastingontduiking.

Ook de twee medeverdachten, S. en een tussenpersoon, zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Nederland

Het Nederlandse Openbaar Ministerie zegt dat het te vroeg is om te zeggen of R. nu in Nederland wordt vervolgd. Het is eerst aan de Duitse justitie om het vonnis te bestuderen en eventueel in beroep te gaan, aldus een woordvoerster van het OM.

Gözübüyük

R. zou ook hebben gezegd dat hij in Nederland wedstrijden heeft gemanipuleerd. Daarbij zou hij ook de naam van topscheidsrechter Serdar Gözübüyük hebben genoemd. De arbiter ontkent alles en voetbalbond KNVB staat achter hem.

Er staan ook nog twee anderen terecht: een tweede speler van St. Pauli en iemand die het geld zou hebben ingelegd bij de wedkantoren.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 30-04-2015 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
KroonCasino

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.