ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Oranje is het voetballen nog niet verleerd
RSS

Oranje kan het nog. Dat is de belangrijkste conclusie na Nederland-Spanje, een oefenpotje dat vooraf wat overbodig leek. Drie dagen na het teleurstellende gelijkspel tegen Turkije in de EK-kwalificatie (1-1) legde de ploeg een prima pot voetbal op de mat tegen de regerend Europees kampioen. Door vroege doelpunten van Stefan de Vrij en Davy Klaassen werd het in de ArenA 2-0.

Het chagrijn was groot rond Oranje, de afgelopen dagen. Na de wedstrijd tegen de Turken slepen alle media de messen en dat was niet zonder reden, want het spel van Nederland was uitermate belabberd. Bovendien waren niet alleen de tactische keuzes van bondscoach Guus Hiddink twijfelachtig, zijn analyse na afloop ook. Wie naar hem luisterde zonder de wedstrijd gezien te hebben, kreeg de indruk dat Oranje het best goed gedaan had.
 

Vrijwel iedereen wist het zeker: Oranje was onder leiding van Hiddink een doodlopende weg ingeslagen. Hoe nu verder, dat was de grote vraag. Niemand leek het antwoord daarop klaar te hebben en gevreesd werd dat Spanje de genadeklap zou uitdelen aan de dolende bondscoach. Want hoewel Spanje een slecht WK achter de rug heeft, blijft het een ploeg van wereldklasse.
 

Maar voetballen tegen Spanje werkte heilzaam voor Oranje. Er waren goede combinaties te zien, technische hoogstandjes, prima kansen én doelpunten. En dat allemaal binnen een kwartier. Uit een afgemeten voorzet van Wesley Sneijder kopte Stefan de Vrij de 1-0 binnen, op aangeven van Jetro Willems schoot Davy Klaassen in twee instanties de tweede Nederlandse goal tegen de touwen. Zijn eerste inzet werd nog gestopt door David de Gea, op de rebound had de keeper geen antwoord.

Onverdiend was deze voorsprong niet te noemen, want Oranje voetbalde goed en fris. Alles wat tegen de Turken ontbrak was nu aanwezig, inclusief de aanhoudende drang om naar voren te voetballen. Het middenveld, met Klaassen en Daley Blind, functioneerde uitstekend. Natuurlijk ging er ook nog veel mis, vooral achterin waren de slippertjes niet op één hand te tellen, maar Oranje had eindelijk kleur op de wangen.

De nummer drie van het afgelopen WK had zelfs op 3-0 moeten komen, maar Bruno Martins Indi kopte een perfecte voorzet van Sneijder via de grond over. Daar stonden echter ook prima kansen voor Spanje tegenover, met name voor Pedro en Juanmi. Kenneth Vermeer, die een kans kreeg in het doel, voorkwam een goal van Pedro door de bal voor de voeten van de FC Barcelona-aanvaller weg te tikken. Een schot van Juanmi zeilde een meter naast het Oranje-doel. Daarnaast werd een goal van David Silva afgekeurd wegens buitenspel. Een terechte beslissing, bovendien maakte de spelmaker van Man City ook nog eens hands.

Ondanks een slotoffensiefje van Spanje bleef het 2-0, een resultaat waar Oranje trots op mag zijn. De ellende van de EK-kwalificatie is niet ineens vergeten, maar door deze overwinning kan het chagrijn weer plaatsmaken voor voorzichtig optimisme. Oranje is het voetballen niet verleerd, zo bleek dinsdag in de ArenA.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 31-03-2015 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.