ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Onrust bij Turken Maar wij zijn niet veel minder dan Oranje
RSS

Voor het Nederlands elftal is de ontmoeting met de Turkse ploeg vanavond (zaterdag) van groot belang, voor de Turken is het duel niet minder belangrijk. De formatie van bondscoach Fatih Terim staat vierde in de poule en verzamelde uit de vier gespeelde duels slechts vier punten. Terim beseft dat een nederlaag in de ArenA zijn ploeg wel eens de das om zou kunnen doen in de kwalificatie. "Onze situatie is wel kritiek", weet hij.

De 61-jarige oefenmeester acht in team echter niet kansloos tegen Nederland, dat twee punten meer heeft en derde staat in de EK-kwalificatie. "Het Nederlands elftal heeft net als wij ook van Tsjechië en IJsland verloren. En in tegenstelling tot Nederland hebben wij ondanks het resultaat (1-2, red.) geweldig gespeeld tegen de Tsjechen. Zoveel minder schat ik Turkije dus niet in. Ik denk dat we op dit moment gewaagd zijn aan Nederland", stelt hij in De Telegraaf.

Domper voor Turkije is het ontbreken van Arda Turan, die vanwege een schorsing niet in actie zal komen in Amsterdam. "Maar Nederland mist met Arjen Robben ook een sleutelspeler", countert de coach. Hij denkt niet dat het ontbreken van Robben Oranje tot een veel minder elftal maakt. "Robben is een heel goede speler, maar ook zonder hem hebben ze nog een goed team. Anders zou ik spelers als Ibrahim Afellay tekortdoen."

Terim heeft bij de Turkse ploeg de beschikking over Feyenoord-aanvaller. Colim Kazim-Richards. "Kazim maakt een goede indruk, maar ik heb de beslissing of hij speelt nog niet genomen. Ik kan ook op een andere manier, als invaller, van hem gebruikmaken."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 28-03-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
BetFair

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.