ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Online wedden op een rode kaart bij voetbal blijft verboden, inzetten op de uitslag niet
RSS

Bij de legalisering van wedden op internet mag er niet ingezet worden op sportelementen die makkelijk te beïnvloeden zijn.

Dat wil een Kamermeerderheid van VVD en PvdA, zo melden het AD en de NOS maandag.

De partijen willen dat bijvoorbeeld wedden op een rode kaart bij voetbal of een dubbele fout bij tennis verboden blijft, omdat hier manipulatie relatief eenvoudig is.

Wedden op de uitslag van sportwedstrijden kan volgens de partijen wel, omdat hier het risico op beïnvloeding kleiner is.

Matchfixing

Volgens de Kamerleden is er met grote sportbonden als de KNVB en NOC*NSF en experts gesproken over de regels voor internetwedden bij sport.

PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken noemt matchfixing "een groot gevaar voor alle sportliefhebbers".

Operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB: ,,Het op deze manier beperken van het wedaanbod is winst voor de sport. Het belangrijkste is dat niet criminelen, maar de voetballers op het veld het wedstrijdverloop bepalen. En de voorstellen die er nu liggen dragen daaraan bij."

Het kabinet is al een tijdje van plan om internetwedden te legaliseren. Aanvankelijk moest deze markt dit jaar al open, maar de invoering blijkt complex. De verwachting is dat hier volgend jaar verder over wordt gepraat.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 23-11-2015 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.