ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Nederland verliest van Tsjechie en mist het EK 2016 in Frankrijk
RSS

Het Nederlands elftal is er volgend jaar niet bij op het EK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Danny Blind verloor dinsdagavond in de Arena met 3-2 van Tsjechië, terwijl concurrent Turkije met 1-0 won van IJsland.

Doelpunten van Pavel Kaderabek en Josef Sural zorgden ervoor dat Oranje bij rust al op een 2-0 achterstand stond, waarna Robin van Persie er met een eigen treffer 3-0 van maakte. De goals van Klaas-Jan Huntelaar en Van Persie maakten de stand slechts iets draaglijker: 3-2.
Door de nederlaag eindigt Oranje op de vierde plaats in groep A van de EK-kwalificatie met dertien punten uit tien wedstrijden. Nummer drie Turkije gaat met vijf punten meer als beste nummer drie direct naar het EK. Tsjechië en IJsland waren als nummers één en twee al zeker van kwalificatie.
Het is voor het eerst sinds 1984 dat Nederland er niet bij is op een EK. Destijds werd het toernooi ook in Frankrijk gehouden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 13-10-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.