ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Nederland verliest mogelijk direct ticket voor Champions League vanaf het seizoen 2018 2019
RSS

Nederland verliest mogelijk het enige direct ticket voor de Champions League vanaf het seizoen 2018/2019. Hierdoor zal de kampioen van de Eredivisie noodgedwongen voorrondes moeten gaan spelen om de Champions League te bereiken.

Om een direct ticket voor de Champions League te kunnen bemachtigen, moet Nederland bij de eerste 12 plaatsen eindigen op de coëfficiëntielijst van de UEFA. Een plaats bij de eerste 13 landen op de lijst van de UEFA levert voor de bekerwinnaar een direct ticket voor de Europa League op.

Momenteel staat Nederland op plaats 16, mede door de zwakke Europese prestaties van de clubs uit de Eredivisie. Go Ahead Eagles en Vitesse zijn dit seizoen al uitgeschakeld voor de Europa League en Ajax is in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Ook het, Europees gezien, goede seizoen 2011/2012 telt na dit seizoen niet meer mee in de coëfficiëntielijst.

Dit betekent dat Nederlandse clubs, zoals PSV, Ajax, AZ en FC Groningen, dit seizoen goed moeten presteren in Europa om Nederland weer binnen de top 12 te krijgen. Deze 4 Eredivisie clubs moeten dus samen heel veel punten gaan pakken om Nederland te laten aansluiten bij de Europese top.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 22-08-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Zorgverzekering vergelijken 2017

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.