ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Nederland krijgt door Fair Play extra ticket voor Europa League
RSS

Nederland krijgt volgend seizoen van de UEFA een extra ticket voor de voorronde van de Europa League! Aangezien Nederland door goed gedrag van de Nederlandse clubs op de eerste plaats is geëindigd, gaat de Fair Play-prijs naar Nederland. Hierdoor krijgt Nederland een extra ticket voor deelname aan de Europa League. Ook Engeland en Ierland krijgen een extra ticket.

Het ticket voor de voorronde van de Europa League moet volgens de regels gaan naar de club die bovenaan de Fair Play-ranglijst is geëindigd. In Nederland stonden FC Twente en Ajax tijdens de winterstop bovenaan die ranglijst. FC Twente maakt dus grote kans op een extra ticket voor de voorronde van de Europa League. FC Twente heeft aangegeven af te zien van Europees voetbal, gezien de huidige financiële crisis bij de club.

FC Twente stond samen met Ajax bovenaan de Fair Play-ranglijst in de winsterstop. Aangezien Ajax op de tweede plaast in de competitie is geëindigd, heeft Ajax al recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League. FC Groningen, AZ en PEC Zwolle stonden in de winterstop achter FC Twente en Ajax. Aangezien FC Groningen de beker heeft gewonnen, heeft FC Groningen al recht op een ticket voor de Europa League.

Op dit moment staat FC Twente bovenaan de nationale Fair Play-ranglijst. PSV staat op plaats 2, maar heeft al een ticket voor de Champions League. NEC staat op plaats 3, maar heeft geen recht op het ticket omdat NEC uit de eerste divisie komt. Ajax staat op plaats 4, maar heeft zoals gezegd ook al een ander ticket. Excelsior staat op plaats 5 en Go Ahead Eagles op plaats 6. Deze laatstgenoemde clubs hebben dus de meeste kans op een extra ticket voor de voorronde van de Europa League. Extra vreemd is dit voor Go Ahead Eagles die mogelijk degraderen uit de eredivisie.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 08-05-2015 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bet-at-Home

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.