ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Nederland is het slechtst in penaltys en de Tsjech Panenka is onsterfelijk
RSS

Veel voetbalteams kennen het plezier en de pijn van penalty's. Gedurende alle Europees Kampioenschappen voetbal is Tsjechië kampioen in het nemen van strafschoppen. Ze begonnen de serie met de meest opmerkelijke penalty ooit. Nederland heeft al vier keer moeten aanleggen voor de strafschoppen, terwijl België nog nooit een strafschoppenserie hoefde te nemen. Bij de bookmakers kun je veel geld winnen wanneer je voorspelt dat er in een wedstrijd een penalty gegeven zal worden.

Als het aankomt op strafschoppen is er geen grijs gebied, het is succes of afgaan. Polen heeft tijdens het EK 2016 maar liefst twee maal een penaltyserie moeten nemen. De eerste serie tegen Zwitserland in de achtste finale werd gewonnen, maar de tweede serie in de kwartfinale tegen Portugal verliep minder goed. Portugal voorkwam hiermee dat Polen het eerste land ooit werd dat twee series op hetzelfde EK won.

Bekijk alle 17 penaltyseries in de geschiedenis van het EK voetbal.

De druk op Antonín Panenka in de finale van het EK 1976 was enorm groot. Hij was de laatste speler die de wedstrijd kon beslissen in het voordeel van Tsjechië. En dat tegen regerend wereldkampioen West-Duitsland. Niemand hoeft te vertellen hoe Panenka de penalty vervolgens nam, want zijn naam blijft voor eeuwig verbonden aan de stift door het midden van de goal.

Nederland en Engeland zijn de minst succesvolle voetballanden wat betreft het nemen van penalty's. Beide landen wonnen slechts één van de vier penaltyseries.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 04-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.