ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Na 16 jaar afwezigheid is men in Belgie erg optimistisch voor het EK 2016
RSS

Terwijl België na 16 jaar afwezigheid eindelijk weer gekwalificeerd is voor het Europees Kampioenschap voetbal, is teamreporter Berend Scholten erg optimistisch over de kansen van de Rode Duivels. En dat ondanks de door blessures afwezigen Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts.

Aanvoerder Kompany en Lombaerts waren het favoriete duo centraal achterin de Belgische verdediging. Door hun blessures moest bondscoach Marc Wilmots gaan puzzelen. Of het probleem is opgelost hangt ook af van de successen van Eden Hazard en Kevin De Bruyne, evenals van Romelu Lukaku. Door deze topspelers is België een tegenstander waar men tegenop zal kijken.

Yannick Carrasco, aanvaller van Atlético Madrid, heeft sinds zijn debuut in maart 2016 nog maar 4 interlands gespeeld, maar Wilmots is erg enthousiast over zijn snelheid en diepte. Carrasco is de eerste Belg die scoorde in de finale van de Champions League, waardoor zijn kansen om uit te komen voor de Rode Duivels vergroot zijn.

Wilmots wil een 4-2-3-1 systeem gaan spelen, met twee terughoudende middenvelders en aanvallende backs. Deze backs zullen de drie aanvallers steunen.

België doet voor het eerst weer mee aan het EK voetbal, sinds 2000. In dat jaar was België automatisch geplaatst als gastland met Nederland. Destijds waren de broers Emile en Mbo Mpenza in het team, terwijl nu de broers Romelu en Jordan Lukaku en Thorgan en Eden Hazard bij de Rode Duivels voetballen.

Ondanks de afwezigheid van aanvoerder Kompany, is de Belgische selectie één van de meest getalenteerde selecties ooit. De Rode Duivels hebben ervaring opgedaan tijdens het WK 2014, waar de kwartfinale werd bereikt. Daarna zijn er twee jaren verstreken waarin de jongens volwassen konden worden. We zullen op 10 juli zien of België in de finale van het EK 2016 staat.

België speelt in poule E tegen Italië, Ierland en Zweden. Bekijk het speelschema van poule E.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 03-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Bwin

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.