ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Michel Platini laat zich niet zien in de stadions tijdens het EK 2016
RSS

Michel Platini laat zich op EK 2016 in Frankrijk niet zien in de stadions. De Franse oud-voetballer, die vorige maand opstapte als voorzitter van de UEFA, wil geen nieuw conflict met de FIFA uitlokken.

De FIFA schorste Platini eind vorig jaar voor zes jaar wegens een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro van Sepp Blatter aan hem. Het CAS reduceerde de straf weliswaar tot vier jaar, desondanks was het voor Platini voldoende reden om zijn functie als UEFA-preses per direct neer te leggen.

Platini mag gedurende vier jaar geen activiteiten gerelateerd aan voetbal uitvoeren. Wel had de Franse bond hem uitgenodigd voor het EK in eigen land. Hier gaat hij echter niet op in, mede omdat niet duidelijk is of een stadionbezoek is toegestaan volgens de FIFA-regels.

Platini heeft zich ook voorgenomen geen interviews te geven of zich in het openbaar over voetbalzaken uit te laten.

De vorige keer dat het EK in Frankrijk gehouden werd, in 1984, werd Platini met negen doelpunten topscorer en pakte hij de titel met de Fransen.

Het EK 2016 begint op 10 juni met de wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië in Parijs. Albanië (15 juni) en Zwitserland (19 juni) zijn de andere tegenstanders van Frankrijk.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 04-06-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.