ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Juventus vs Real Madrid
RSS

Dé kraker in de halve finales van de Champions League tussen FC Barcelona en Bayern München is morgen (woensdag) in Camp Nou, maar vanavond klinkt in Turijn het eerste fluitsignaal voor de start van de jacht op een finaleplaats in het miljoenenbal. In de hoofdstad van de Italiaanse regio Piëmont kruisen voetbalgrootmachten Juventus en Real Madrid de degens. FCUpdate.nl blikt vooruit.

Op basis van de geschiedenis valt er vanavond niet heel veel te halen voor Real Madrid in Turijn en zal de titelverdediger het vooral moeten hebben van de return van over acht dagen in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. De Koninklijke was in het verleden zeven keer te gast bij Juventus en slechts één maal keerde het met de winst huiswaarts. Dat was bovendien al weer in het seizoen 1961/1962, de eerste onderlinge confrontatie tussen de twee teams. De daaropvolgende ontmoetingen in de Noord-Italiaanse stad leverden vijf zeges op voor Juventus, afgelopen seizoen werd het in de groepsfase van de Champions League gelijk.
 

"Juventus heeft altijd een sterk team gehad", zei Real-coach Carlo Ancelotti maandag op de persconferentie toen hij werd geconfronteerd met de matige balans van zijn club in Turijn. "Het is niet makkelijk om hier te winnen. Dat gezegd hebbende, willen we onze droom waarmaken en de Champions League opnieuw winnen. We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken." Ancelotti weet evenwel dat het ook deze keer niet eenvoudig zal worden in Italië, ook al is Real Madrid al 444 minuten zonder tegengoal in Europese uitduels. "Juventus heeft ervaren spelers van topkwaliteit. Dat is hun kracht", ging hij verder. "Het belangrijkste is dat we ons hoogste niveau halen en al onze kwaliteiten benutten. We willen aanvallen, maar zullen ook heel goed moeten verdedigen. Het wordt een ontmoeting tussen twee gelijkwaardige teams."
 

Ancelotti kan niet beschikken over Karim Benzema, de herstelde Gareth Bale maakt wel deel uit van de selectie. Zijn Juventus-collega Massimiliano Allegri mist in de persoon van Paul Pogba eveneens een belangrijke Franse kracht. De Italianen zijn op papier de underdog, maar Allegri praat niet in clichés. "Zij zijn de Europees kampioen, zij zijn de titelverdedigers. Dus het klopt dat zij wellicht de favoriet zijn. Maar het is geen halve finale waarin we niets te verliezen hebben. Want als we verliezen, dan gaan we niet naar de finale", was de Italiaan duidelijk.

Allegri weet wat Juventus te doen staat tegen Real Madrid in een herhaling van de Champions League-finale van 1998, die door de Spanjaarden in de Amsterdam ArenA met 1-0 werd gewonnen. "Als je een wedstrijd als deze speelt dan moet je...ik wil geen perfecte wedstrijd zeggen, want dat bestaat niet, maar je moet geweldige dingen laten zien in aanvallend en verdedigend opzicht", vervolgde hij.
 

Hoe dat laatste moet gebeuren, heeft Juventus-verdediger Leonardo Bonucci al in zijn hoofd. De mandekker houdt vooral rekening met Cristiano Ronaldo. "We kunnen hem uitschakelen door als een team te spelen. Dat betekent dus geconcentreerd en toegewijd zijn, en die extra meter maken voor je ploeggenoot", stelde de Italiaan, met zijn ploeg al twaalf Europese thuiswedstrijden ongeslagen. "Dat is de enige manier om het verschil tussen Real Madrid en ons te overbruggen. Individueel gezien zijn zij ontzettend sterk, maar wij zijn een goed team."
 

Een voordeel voor Juventus kan zijn dat Real Madrid in La Liga nog volop in gevecht is voor het kampioenschap - drie duels voor het einde bedraagt de achterstand op koploper FC Barcelona twee punten - terwijl de Italianen superieur zijn in de Serie A en afgelopen weekend met een overwinning bij Sampdoria de landstitel veiligstelden. Dat werd overigens maar bescheiden gevierd, volgens Bonucci. "Want je speelt niet elke dag in de halve finale van de Champions League", legde hij uit. "We zullen een topwedstrijd moeten spelen, met karakter en lef, defensieve concentratie en scherpte voorin. Als we dat doen, dan zullen we thuis een mooie avond tegemoet gaan en hebben we straks in Madrid nog veel om voor te spelen."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 05-05-2015 | Door:
NederBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
BetFair

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.