ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Guus Hiddink stopt als bondscoach van het Nederlands Elftal
RSS

Guus Hiddink vertrekt per 1 juli als bondscoach van het Nederlands elftal, zo heeft de KNVB maandagavond bevestigd. De 68-jarige Achterhoeker stond nog tot en met het EK 2016 te Frankrijk onder contract in Zeist, maar vanwege de mindere resultaten van Oranje lag hij al maanden onder vuur in de publieke opinie.

"Ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK 2016 in Frankrijk", aldus Hiddink in een verklaring op de officiële website van de KNVB.

Hiddink was bezig aan zijn tweede termijn als keuzeheer van Oranje, hij volgde na het WK 2014 Louis van Gaal op. Onder leiding van Van Gaal eindigde Nederland als derde op de mondiale titelstrijd in Brazilië, Hiddink kon echter niet voortborduren op de goede resultaten van zijn voorganger. De oud-coach van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea gooide het succesvolle 5-3-2-systeem van Van Gaal direct overboord en switchte terug naar de 'Hollandse School' van 4-3-3.

De prestaties met die tactiek vielen behoorlijk tegen. In de zes kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 tot dusver haalde Oranje slechts tien punten, waarmee het teleurstellend derde staat in de poule, achter IJsland (vijftien punten) en Tsjechië (dertien). Het wordt dan ook nog een hels karwei om rechtstreekse deelname aan het EK in Frankrijk af te dwingen. De top-twee van elke poule plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, net als de beste nummer drie. De overige landen die derde worden strijden in de play-offs om de resterende vier tickets.

Hiddink had het van 1994 tot en met 1998 ook al voor het zeggen bij Oranje. Destijds waren de resultaten stukken beter, met bijvoorbeeld een vierde plaats op het WK 1998 in Frankrijk.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 30-06-2015 | Door:
Bwin

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.