ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Griezmann is topscorer van dit EK 2016 en Ronaldo komt gelijk met Platini
RSS

Antoine Griezmann staat met 6 doelpunten op dit EK voetbal ruim voor op Cristiano Ronaldo. Ronaldo heeft dit toernooi 3 goals gescoord, evenals Nani, Oliver Giroud en Dimitri Payet. Griezmann zal naar alle waarschijnlijkheid de topscorer van het EK 2016 worden. Er is maar één voetballer in de geschiedenis die vaker op één toernooi heeft gescoord. Bij de bookmakers kun je veel winnen wanneer je de topscorer van het toernooi voorspelt.

Griezmann scoorde zijn 5e en 6e doelpunt in de halve finale tegen Duitsland en vergrootte daarmee zijn voorsprong op de rest van de topscorerslijst. De aanvaller van Atlético Madrid heeft in de finale van de Champions League nog een penalty gemist. De enige voetballer die nog vaker scoorde is wederom een Fransman: Michel Platini maakte maar liefst 9 doelpunten op het EK 1984!

Met zijn 3 doelpunten op dit EK 2016 komt Ronaldo gelijk aan het totaal van Platini. Ronaldo deed er 4 EK's over om zo vaak het net te vinden. Samen met Nani speelt Ronaldo de finale van het EK in Frankrijk, waar beide spelers voor de 2e plaats op de topscorersranglijst van dit EK kunnen komen. Giroud en Payet staan ook op 3 doelpunten en zullen ook graag 2e willen worden.

Doordat Griezmann dit toernooi maar liefst 6 doelpunten heeft gescoord, staat hij ineens op de 4e plaats van de all-time topscorers van het EK. Ronaldo is met zijn 3 doelpunten gestegen naar een gedeeld 1e plaats met Platini. Alan Shearer staat 3e met 7 doelpunten in alle edities van het Europees Kampioenschap voetbal.

Wanneer spelers evenveel doelpunten hebben gescoord, wordt gekeken naar het aantal assists. Als ook dit gelijk is, geeft het aantal gespeelde minuten de beslissing.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 09-07-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.