ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Geen wraakgevoelens bij Spanje
RSS

Voor voetbalminnend Nederland was het een van de mooiste momenten van het jaar 2014: de memorabele 5-1 overwinning op Spanje op het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal kwam met 1-0 achter, maar na het iconische doelpunt van Robin van Persie denderde Oranje over de onttroonde wereldkampioen heen. Ondanks de vernedering van afgelopen zomer heersen er geen gevoelens van wraak bij de Spanjaarden, voor de oefeninterland van dinsdagavond.

"Er spelen helemaal geen wraakgevoelens. Laten we er maar gewoon een leuke wedstrijd van maken", stelt bondscoach Vicente Del Bosque voorafgaand aan het weerzien met Nederland. Net als Oranje-trainer Guus Hiddink lijkt de Spanjaard een aantal andere spelers ten opzichte van de vorige interland (1-0 zege op Oekraïne) de kans te geven. "Iedereen wil spelen en ik denk dat het een geschikt moment is om nieuwe spelers te brengen."

De Spaanse hegemonie in het internationale topvoetbal kwam afgelopen zomer ten einde. Het EK werd in 2008 en 2012 gewonnen en in 2010 werd ten koste van Oranje de wereldtitel gegrepen in Zuid-Afrika. Na het kleurloze WK in Brazilië lijkt de Spaanse magie echter uitgewerkt te zijn. Dat merkt Del Bosque aan de berichtgeving. "Eerder was iedereen optimistisch, nu ligt de nadruk meer op het negatieve", aldus de keuzeheer van La Roja.

Veel is er ten opzichte van de hoogtijdagen niet veranderd, geeft Del Bosque aan. "Er zijn geen grote verschillen met het verleden. Ik zie dezelfde gretigheid om goed te spelen en te winnen", stelt de tacticus, die Diego Costa en Jordi Alba wegens blessures moet missen tegen het Nederlands elftal.

Volgens Del Bosque is Spanje wel weer op de goede weg. "We zijn op de goede weg en hebben laten zien dat we een ijzersterke selectie hebben. Maar daar moeten we nog niet tevreden mee zijn, we willen meer", benadrukt de Spaanse bondscoach, die weet dat Nederland in een dipje zit. "Met Holland gaat het minder, terwijl wij met veertien doelpunten tegen drie tegentreffers in de kwalificatie aardig bezig zijn."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 30-03-2015 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.