ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Geen Europa League plaats obv de Fair Play ranglijst
RSS

De UEFA stopt met het uitdelen van Europa League-tickets als beloning voor hoge klasseringen op de fairplayranglijst. Volgens De Telegraaf beloont de Europese voetbalbond clubs vanaf volgend seizoen met een geldbedrag in plaats van een startbewijs voor het Europese bekertoernooi.

De afgelopen jaren mochten de landen die het hoogst geëindigd waren in het fairplayklassement een extra deelnemer inschrijven voor de Europa League. Dit seizoen krijgt onder meer Nederland om die reden een extra EL-ticket, deze gaat vermoedelijk naar Excelsior of Go Ahead Eagles. Omdat het aantal behaalde punten in Europa gedeeld wordt door het aantal deelnemers, hoeft dit extra ticket echter geen goed nieuws te betekenen voor het Nederlandse voetbal en de stand van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

De hoogte van het geldbedrag, de nieuwe beloning voor sportiviteit, wordt later bekend gemaakt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 13-05-2015 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
BetFair

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.