ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Frankrijk wil de noodtoestand ivm terreur behouden tijdens het EK 2016
RSS

De noodtoestand in Frankrijk staat opnieuw voor een verlenging. De termijn zou op 26 mei aflopen, maar premier Manuel Valls wil dat de noodtoestand ook tijdens het EK van komende zomer van kracht is. Het Franse parlement moet er nog wel mee instemmen.
 
De noodtoestand werd afgekondigd na de aanslagen in Parijs, in november vorig jaar. Door terroristisch geweld kwamen ruim honderd mensen om het leven. Sinds die tijd is de noodtoestand een paar keer verlengd. Bij een nieuwe uitbreiding met twee maanden is de noodtoestand ook van kracht tijdens het EK en de jaarlijkse Tour de France. Het Europese eindtoernooi vindt plaats van 10 juni tot 10 juli, de Ronde van Frankrijk wordt gereden tussen 2 en 24 juli.
 
De opsporingsdiensten hebben door de noodtoestand meer bevoegdheden. Zo kunnen ze zonder tussenkomst van een rechter-commissaris huiszoeking doen. Ook kunnen demonstraties worden verboden. Driekwart van de Fransen is voorstander van de noodverordening. Burgerrechtenbewegingen als Amnesty International twijfelen aan het nut van de maatregelen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 21-04-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.