ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Er is in 2009 sprake geweest van matchfixing in de Eredivisie bij Willem II aldus de KNVB
RSS

Het is zeker dat er in 2009 een geval van matchfixing heeft plaatsgevonden in de Eredivisie. De KNVB heeft bevestigd dat het bewijs gevonden heeft voor wedstrijdmanipulatie bij Willem II. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht van 9 augustus 2009, die met 1-0 verloren werd door de Tilburgers, is volgens de Nederlandse voetbalbond met zekerheid gefixt. Dat meldt de Volkskrant.

Naast het duel met Utrecht lijkt ook het treffen tussen Willem II en het nationale elftal van Sierra Leone gemanipuleerd te zijn geweest. De KNVB startte in januari 2015 een onderzoek naar matchfixing, toen er in bovengenoemde krant hardnekkige geluiden over sabotage te horen waren. Ibrahim Kargbo (33) zou de spil zijn geweest in het schandaal. De Sierra Leonese middenvelder was naar verluidt de schakel tussen het team en Wilson Raj Perumal, een veroordeelde matchfixer uit Singapore.

Kargbo en Perumal zouden lange tijd mailcontact hebben gehad over het manipuleren van wedstrijden. De  man uit Singapore laat weten dat hij 'absoluut niets' te maken heeft met matchfixing rond de benefietwedstrijd van Willem II tegen Sierra Leone. Voor het manipuleren van het duel met Utrecht vroeg Kargbo per e-mail 200.000 euro, maar Perumal zou 'maar' 75.000 euro hebben willen betalen. Naast Kargbo zouden er nog twee teamgenoten in het complot zitten. De naam van Maikel Aerts wordt genoemd, maar de  integriteitseenheid vond hier ondanks vermoedens geen bewijs voor. De doelman heeft betrokkenheid eerder ontkend.

Vorig jaar bleek uit onderzoek van de Volkskrant dat Ajax - Willem II (4-0 op 17 oktober 2009) en Feyenoord - Willem II (1-0 op 19 december 2009) gemanipuleerd zouden zijn. Hier is echter geen bewijs voor gevonden. "Maar ik neem voetstoots aan dat er in 2008 en 2009 veel meer is gebeurd in Nederland", zegt Tjeerd Veenstra, voorzitter van de integriteitseenheid. Er doen ook nog matchfixinggeruchten de ronde over een andere club. "We hebben het ook gelezen. De integriteitseenheid houdt niet op te bestaan."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 15-02-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
NederBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.