ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

EK 2016 wedstrijden zullen te zien zijn in virtual reality en panorama
RSS

De UEFA gaat sommige wedstijden tijdens het EK 2016 in juni filmen voor virtual reality. Met een VR-bril krijgt de kijker het gevoel in het stadion te zitten. 

De EK-wedstrijden zullen worden gefilmd met Nokia OZO-camera's, waarin acht lenzen en acht microfoons zitten. De camera's kosten ongeveer € 50.000 per stuk.

Met de acht lenzen kan de camera een panoramavideo maken, waarin alle hoeken rond het apparaat te zien zijn. Door de opname met een VR-bril te bekijken, is het mogelijk om in 360 graden rond te kijken in de video.

De camera's worden op verschillende plekken in de stadions geplaatst, waaronder boven het veld. Hierdoor krijgt de kijker het idee boven de wedstrijd te hangen. Ook worden er panoramacamera's bevestigd in de spelerstunnels.

Eerste keer live

Het Europees Kampioenschap voetbal is het eerste grote sportevenement dat live in virtual reality zal worden gefilmd. De camera's werden tijdens de halve finale van de Champions League kort getest.

De livebeelden worden alleen gestreamd naar hooggeplaatste UEFA-leden. Gewone kijkers kunnen daarom nog niet in VR live meekijken. Hoogtepunten van de VR-beelden zullen later op YouTube worden gezet.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 15-05-2016 | Door:
MyBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.