ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Edam Volendam levert relatief meeste internationals
RSS

De gemeente Edam-Volendam heeft relatief gezien de meeste internationals afgevaardigd in de historie van het Nederlands Elftal.

Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl, met behulp van onder meer de KNVB, naar aanleiding van een jubileum van Oranje.

Donderdag is het precies 110 jaar geleden dat het Nederlands Elftal in z'n eerste interland met 4-1 won van België, ondanks een eigen doelpunt van Ben Stom.

Per 10.000 inwoners heeft Edam-Volendam 1,7 international voortgebracht. De in het vissersdorp geboren Pier Tol, Wim Jonk, Keje Molenaar, Arnold Mühren en Gerrie Mühren haalden Oranje.

Muiden en Schiedam leverden 1,6 international per 10.000 inwoners. Bij Muiden (iets meer dan zesduizend inwoners) komt dat hoge percentage louter door Sjaak Swart. In Schiedam zag onder anderen John de Wolf het levenslicht.

Bedum is de gemeente met de meeste interlands per 10.000 inwoners: 82,5. Dat dankt de Groningse plaats volledig aan 86-voudig international Arjen Robben.

Oostzaan (Rob Rensenbrink) en Muiden (Swart) gooien in deze categorie eveneens hoge ogen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 30-04-2015 | Door:
Bwin

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
MyBet

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.