ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

Duitsland en Italie namen een recordaantal van 18 penaltys en mistten er 7
RSS

De kwartfinale van het EK 2016 tussen Duitsland en Italië werd afgesloten met maar liefst 18 strafschoppen. Dit is een evenaring van het record tijdens een wedstrijd op het EK 1980 tussen wederom Italië en Tsjechoslowakije. Duitsland en Italië mistten tijdens de penaltyserie maar liefst 7 keer en ook dit is een record, want in 1980 werd maar 1 keer gemist.

Als het aankomt op strafschoppen is er geen grijs gebied, het is succes of afgaan. Polen heeft tijdens het EK 2016 maar liefst twee maal een penaltyserie moeten nemen. De eerste serie tegen Zwitserland in de achtste finale werd gewonnen, maar de tweede serie in de kwartfinale tegen Portugal verliep minder goed. Portugal voorkwam hiermee dat Polen het eerste land ooit werd dat twee series op hetzelfde EK won.

De eerste penaltyserie was tijdens de finale van het EK 1976 tussen Tsjechië en West-Duitsland. Deze serie werd door Tsjechië gewonnen door de memorabele stift van Panenka. Lees hier meer over alle penaltyseries van het EK voetbal.

Bij de bookmakers kun je veel geld winnen wanneer je voorspelt dat er in een wedstrijd een penalty gegeven zal worden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 03-07-2016 | Door:
NederBet

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.