ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

De oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland gaat gewoon door op dinsdag 17 november 2015
RSS

De oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland van dinsdagavond 17 november gaat gewoon door, zo heeft de KNVB bevestigd.

"We hebben vanaf het begin af aan tegen de DFB gezegd: wij kunnen en willen spelen, omdat we vinden dat je niet moet wijken voor terreur", vertelt een woordvoerder van de KNVB.

"Maar we hebben de beslissing volledig aan de Duitsers gelaten, we hebben ze alle tijd en rust daarvoor gegeven."

Eerder op zondag zei vice-bondskanselier Sigmar Gabriel al dat het duel in Hannover niet wordt geannuleerd na de aanslagen van vrijdagavond in Parijs. "We zullen niet wijken voor terrorisme", aldus de politicus in gesprek met de krant Bild.

De Duitse bond houdt er eenzelfde visie op na. "Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken", meldde interim-voorzitter Rainer Koch zaterdagavond.

Bondskanselier Angela Merkel en haar voltallige ministersploeg zullen dinsdag aanwezig zijn in Hannover om het duel bij te wonen.

Stade de France

De 'Mannschaft' speelde vrijdag in Parijs een oefeninterland tegen Frankrijk toen buiten het Stade de France bommen afgingen.

De spelers bleven uit voorzorg de hele nacht in het stadion en keerden zaterdag aangeslagen terug in eigen land.

Teammanager Oliver Bierhoff van het Duits elftal laat weten dat iedereen in de selectie nog aangeslagen is. "Maar we weten ook dat het belangrijk is om een signaal af te geven. Wij staan pal voor onze waarden en onze cultuur", zegt de oud-spits op de website van de Duitse voetbalbond.

We willen als Mannschaft een boodschap geven. We leven mee met het Franse volk, met alle slachtoffers.

"Zaterdag kondigde de Franse voetbalbond al aan dat de oefenwedstrijd van dinsdag in Londen tegen Engeland niet wordt uitgesteld. Onder deze omstandigheden is het sportieve belang van de wedstrijd tegen Oranje natuurlijk een stuk minder."

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 17-11-2015 | Door:
Finale

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
William Hill

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.