ek2016stadions.nl
EK2016 NIEUWS

EK2016 nieuws

De KNVB kiest voor Gianni Infantino als voorzitter van de FIFA als opvolger van Michel Platini
RSS

Bondsvoorzitter Michael van Praag heeft laten weten dat de KNVB op het FIFA-congres Gianni Infantino zal steunen. De 45-jarige Zwitser, momenteel secretaris-generaal van de UEFA, had al de stemmen van veel andere Europese voetbalbonden op zak.

Infantino besloot mee te doen aan de presidentsverkiezingen na de schorsing van UEFA-voorzitter Michel Platini. Sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa (50) uit Bahrein, prins Ali bin Al-Hussein (40) uit Jordanië, Jérôme Champagne (57) uit Frankrijk en Tokyo Sexwale (62) uit Zuid-Afrika zijn de overige kandidaten voor de hoogste positie bij de mondiale voetbalunie.

De KNVB kwam tot het besluit nadat het bondsbestuur, bestaande uit vertegenwoordigers uit het betaalde en het amateurvoetbal, de programma's had beoordeeld van de vijf FIFA-kandidaten. Op 26 februari zal in Zürich de opvolger van Sepp Blatter worden gekozen.
 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: | Bijgewerkt op: 15-02-2016 | Door:
BetFair

Reageer op dit artikel

Reacties

Gerelateerd nieuws, promoties en bonussen

Nieuwsberichten
Finale

Over ons

Over de auteur
Over onsDit is een informatieve website over het EK2016 in Frankrijk. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. Wanneer er toch informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op. Ik ben zowel de webmaster als de oprichter van deze website en doe mijn best om zoveel mogelijk actuele en juiste informatie te publiceren.